FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Javni poziv za podizanje kvalitete kadrova u turizmu

Autor: dsta
ZAGREB, 23. travnja 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma objavilo je javni poziv za sufinanciranje troškova izrade projekata srednjim turističko-ugostiteljskim školama "Promocija zanimanja 2013." s ciljem podizanja kvalitete ugostiteljsko-turističkih kadrova, a time i jačanja ukupne turističke konkurentnosti Hrvatske.

Javni poziv je otvoren do 13. svibnja ove godine, objavili su danas iz Ministarstva turizma.

Ukupna planirana vrijednost javnog poziva je 200 tisuća kuna, a iznos zatraženih sredstava može biti najviše 15 tisuća kuna ukoliko se prijavljuje jedan prijavitelj (škola), odnosno 25 tisuća kuna ukoliko se prijavljuju dva ili više prijavitelja (partneri).

Sredstva su namijenjena za srednje turističko-ugostiteljske škole, odnosno za projekte koje će voditelji projekata (profesori) izrađivati zajedno s učenicima (pri čemu tim mora biti sastavljen od najmanje pet članova - učenika), na jednu od sljedećih tema - novi turistički proizvod/i za jačanje ukupne konkurentnosti destinacije u kojoj se škola nalazi; jačanje konkurentnosti ljudskih potencijala u suradnji s privatnim sektorom; novi oblici promocije; unaprjeđenje procesa upravljanja destinacijom.

Kod odabira projekata u obzir će se uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma Republike Hrvatske do 2020. godine, a prioritete za dodjelu bespovratnih sredstava imat će, između ostalog, i projekti koji uključuju suradnju s institucijama i ostalim dionicima iz javnog, privatnog i civilnog sektora, zatim projekti koji su usklađeni s 11 tematskih ciljeva za korištenje EU fondova u financijskoj perspektivi 2014.-2020. te oni koji se prijavljuju kroz partnerstvo (dvije ili više škola zajedno).

(Hina) xpp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙