FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Poziv za dodjelu sredstava za razvoj turizma u turistički nerazvijenim područjima

Autor: tmis
ZAGREB, 11. travnja 2013. (Hina) - Ministarstvo turizma (MINT) i Hrvatska turistička zajednica (HTZ) objavili su javni poziv za Program poticanja razvoja turizma na turistički nerazvijenim područjima u ovoj godini, u sklopu kojega će bespovratnim novčanim sredstvima sufinancirati razvoj smještajne i dodatne turističke ponude te unapređenje javne i poslovne turističke infrastrukture na turistički nerazvijenim područjima.

Poziv je otvoren do 6. svibnja, a namijenjen je tvrtkama, obrtima, zadrugama, jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave te seljačkim domaćinstvima koja su registrirana za pružanje ugostiteljskih usluga.

Po pojedinom projektu sufinancirat će do najviše 50 posto opravdanih troškova provedbe projekta, uz uvjet da korisnik uloži vlastita ili sredstva iz drugih izvora najmanje u iznosu odobrene potpore.

Najveći iznos potpore po projektu je do 150 tisuća kuna, a ako korisnik kandidira više projekata ukupna vrijednost potpora po pojedinom korisniku bit će do 200 tisuća kuna.

Iz Ministarstva ističu da će kod odabira projekata u obzir uzimati usklađenost projekta sa Strategijom razvoja turizma do 2020., kao i važnost projekta za poboljšanje ukupne turističke ponude, privlačenje novih gostiju, mogućnost proširenja na cjelogodišnje poslovanje i drugo.

(Hina) xtam ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙