FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Bevanda: Bijača i Gradiška bit će spremni do 1. srpnja

Autor: rmav
SARAJEVO, 22. travnja 2013.(Hina) - Predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Vjekoslav Bevanda ustvrdio je u ponedjeljak kako će granični prijelazi s Hrvatskom kod Bijače i Gradiške biti uređeni na odgovarajući način do 1. srpnja te kako će i nakon toga biti moguć nastavak izvoza roba odgovarajuće kvalitete iz BiH na tržište Europske unije.

Bevanda je ovo izjavio tijekom obilaska prijelaza Bijača u blizini Metkovića, gdje je boravio zajedno s dužnosnicima vlade Federacije BiH i poduzeća Autoceste FBiH koje izvodi radove na pristupnoj cesti.

"Prijelaz Bijača će biti gotov do 1. srpnja, kao i sve pristupne ceste", ustvrdio je Bevanda dodajući kako će vrijeme demantirati sve one koji tvrde da pripreme neće biti dovršene do ulaska Hrvatske u EU.

Bijača i Gradiška utvrđeni su kao jedini prijelazi preko kojih će se iz BiH moći izvoziti robe biljnog i životinjskog podrijetla te stoga moraju biti posebno tehnički opremljeni.

Direktor Autocesta FBiH Ensad Karić novinarima je kazao kako bi prijelaz Bijača mogao biti dovršen i prije planiranog roka odnosno do sredine svibnja.

Ukupna vrijednost investicije na ovom prijelazu, uključujući i pristupnu prometnicu, koja je dio buduće autoceste na koridoru V c, je šest milijuna eura.

(Hina) xrmav ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙