FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za subotu 20. travnja

Autor: slek
ZAGREB, 20. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za subotu 20. travnja

CRNA GORA - Predviđen je prosvjed crnogorske oporbe, pristaša neovisnog predsjedničkog kandidata Miodraga Lekića, ispred ureda predsjednika Crne Gore zbog nezadovoljstva ishodom predsjedničkih izbora na kojima je pobijedio aktualni predsjednik Filip Vujanović. Organizatori prosvjeda planiraju zatražiti od predsjednika Skupštine Crne Gore Ranka Krivokapića da u roku od 15 dana raspiše nove izbore i pokrene inicijativu za izmjenu izbornog zakona.

ISTANBUL - Američki državni tajnik John Kerry i britanski ministar vanjskih poslova William Hague nazočit će sastanku Prijatelja Sirije. Cilj ovog sastanka je da se svi slože oko toga kako će Sirija izgledati nakon Bashara al-Assada. Očekuje se da će se također razgovarati o oružju koje stiže oporbi jer se strahuje da dio oružja odlazi i različitim oružanim skupinama.

BAGDAD - Lokalni izbori u Iraku. Vjerodostojnost izbora, prvih u Iraku od 2010., dovedena je u pitanje jer je do sada ubijeno 14 kandidata za izbore, a glasovanje će se održati u samo 12 od ukupno 18 pokrajina.

ANKARA - Palestinski predsjednik Mahmoud Abbas otputovat će u Tursku na sastanak s premijerom Recepom Tayipom Erdoganom. Tijekom dvodnevnog boravka također će razgovarati s turskim predsjednikom Abdullahom Gulom i ministrom vanjskih poslova Ahmetom Davutogluom.

Dežurni:

Noć: Branka Radman

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Sanja Pucak

Navečer: Maša Taušan

Tel: 00385 1 4808 645

Fax: 00385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙