FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - od subote 13. do ponedjeljka 15. travnja

Autor: kgab
ZAGREB, 12. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta od subote 13. do ponedjeljka 15. travnja.

SUBOTA, 13. travnja

-------------------

KAIRO - Trebalo bi početi ponovljeno suđenje svrgnutom egipatskom čelniku Hosniju Mubaraku, njegovim sinovima i visokim suradnicima. Egipatski žalbeni sud je još u siječnju prihvatio žalbu i odlučio da se ponovi proces 84-godišnjem Mubaraku zbog urote za ubojstvo prosvjednika na trgu Tahrir tijekom prosvjeda 2011. godine. Tada je u napadima na prosvjednike ubijeno 850 osoba, a krvavi sukobi označili su kraj Mubarakove 29-godišnje vladavine. Ponovno će se suditi i Mubarakovom ministru unutarnjih poslova, koji je kao i bivši egipatski predsjednik, u lipnju prošle godine osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

TOKIO - Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi posjetit će Japan.

NEDJELJA, 14. travnja

---------------------

VENEZUELA - Predsjednički izbori.

TOKIO - Američki državni tajnik John Kerry, koji boravi na turneji po Aziji, posjetit će Tokio. Svrha njegove turneje je uvjeriti azijske saveznike u američku odlučnost da ih brani u vrijeme velike zabrinutosti vlada u Seulu i Tokiju da Sjeverna Koreja priprema lansiranje balističkog projektila. Japanska vojska već je razmjestila svoje proturaketne jedinice u okolici glavnoga grada.

PONEDJELJAK, 15. travnja

-------------------------

PJONGJANG - Sjeverna Koreja obilježava 101. rođendan svog preminulog osnivača Kim Il-sunga u vrijeme napetosti u regiji jer se strahuje da Pjongjang planira lansirati balističku raketu.

(Hina) xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙