FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EBRD odobrio kredit proizvođaču farmaceutske ambalaže Piramidi

Autor: gple
LONDON/ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD) objavila je u petak da će hrvatskom proizvođaču staklene farmaceutske ambalaže Piramida d.o.o. odobriti kredit od 3,6 milijuna eura za potrebe restrukturiranja bilance i proširenja proizvodnih kapaciteta.

Glavnina tog iznosa, odnosno 2,7 milijuna eura, bit će upotrijebljena za restrukturiranje bilance a preostalih 900 tisuća za financiranje dodatnih proizvodnih pogona, navodi se u današnjem priopćenju EBRD-a.

Piramida uglavnom posluje na tržištima bivše Jugoslavije i regionalni je lider u proizvodnji staklenih ampula i bočica za farmaceutsku industriju. Više od 90 posto prodaje ostvaruje izvozom, ističe se u priopćenju.

Proteklih su godina bilježili stabilan rast a dodatne potencijale za njegovo značajno povećanje namjeravaju realizirati "ambicioznim" investicijskim programom za razdoblje od 2012. do 2016., koji predviđa zamjenu odnosno proširenje postojećih pogona, izgrađenih 80-ih godina prošlog stoljeća, dodaje se.

Investicijski program uključuje proširenje proizvodne hale, nabavu dodatnih proizvodnih linija i instalaciju najsuvremenije tehnologije koja će omogućiti povećanje proizvodnje.

Pojedinosti o restrukturiranju bilance nisu navedene.

Piramida je osnovana 1950., privatizirana 2001. da bi u srpnju 2012. njezinim vlasnikom postao Blue Sea Capital, investicijski fond sa sjedištem u Nizozemskoj i uredima u Hrvatskoj i Srbiji. Njegova su specijalizacija ulaganja u srednja poduzeća na području bivše Jugoslavije.

EBRD-ov kredit odobren je u sklopu programa za financiranje lokalnih poduzeća, investicijskog instrumenta namijenjenog dugoročnom financiranju malih i srednjih poduzeća na zapadnom Balkanu, u Turskoj, te u regiji SEMED (obuhvaća Egipat, Jordan, Maroko i Tunis).

(Hina) xgple ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙