FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Milanović: Bez Ćiće Senjanovića ni Split ni Dalmacija neće više biti isti

Autor: dber
ZAGREB, 19. travnja 2013. (Hina) - U povodu iznenadne smrti novinara i spisatelja Đermana Ćiće Senjanovića, predsjednik Vlade Zoran Milanović uputio je danas brzojav sućuti u svoje osobno ime i u ime Vlade RH Senjanovićevoj obitelji u kojem je istaknuo da bez njega ni Split ni Dalmacija više neće biti isti.

"S tugom sam primio vijest o iznenadnoj, preranoj smrti Đermana Ćiće Senjanovića, čije smo tekstove godinama pratili s užitkom. Otišao je dobri duh Mediterana, Dalmacije i, nadasve, Splita, duh iskrene, neobuzdane i bezgranične duhovitosti", istaknuo je Milanović u brzojavu sućuti i naglasio da će nam svima nedostajati njegovo sažeto, kritičko i oštro pero.

"Nedostajat će nam njegova hrabrost da govori samo istinu, zalaže se za pravdu i uvijek misli samo svojom glavom", dodao je.

Izrazio je i žaljenje što Senjanović nije dočekao ulazak Hrvatske u Europsku uniju. "Žalim što nije dočekao ulazak Hrvatske u EU koji je priželjkivao, ulazak u taj 'demokratski svit' kako je sam govorio, u kojem će svima biti dobro, a nikome tisno. Bez njega ni Bačvice, ni Split, ni Dalmacija više neće biti isti", naveo je Milanović u brzojavu sućuti.

(Hina) pp/xbdj yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙