FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Peticija protiv spomenika F. Tuđmanu u Splitu

Autor: zjur
SPLIT, 5. travnja 2013. (Hina) - Kandidat za splitskoga gradonačelnika Dragan Markovina počeo je danas rano poslijepodne u središtu grada, iznad pothodnika na mjestu gdje bi trebalo biti postavljeno poprsje prvome hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu, prikupljati potpise na peticiju protiv odluke Gradskog vijeća o postavljanju spomenika.

"Tim činom reagira se na socijalnu bešćutnost gradske vlasti koja troši novac na stvari koje nam nisu potrebne u ovim vremenima. Osim toga, gradska vlast pokazuje socijalnu neosjetljivost prema industriji u kojoj su ljudi u Dalmaciji ostali bez posla, i to baš u vrijeme Tuđmanove vlasti, te onima koji su 90- tih izbacivani iz stanova zbog nacionalnosti. Istodobno su se događala mučenja u Lori, rekao je Markovina.

Razlog potpisivanja peticije jest i taj što se lokalni SDP i HNS na Gradskome vijeću nisu očitovali protiv spomenika Tuđmanu ni protiv križa na Marjanu, rekao je Markovina i pritom osudio takvo ponašanje tih dviju stranaka.

Istaknuo je da Gradsko vijeće treba predstavljati volju građana koji su birali vijećnike.

Za nekoliko sati prikupljeno je više stotina potpisa, a među potpisnicima su i Predrag Lucić, Đerman Senjanović, Viktor Ivančić, Jurica Pavičić te Damir Pilić.

Peticija se od sinoć potpisuje i na internetu.

(Hina) xzjur yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙