FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Intenzivna potjera za drugim osumnjičenikom u Bostonu

Autor: kgab
BOSTON, 19. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Jedan osumnjičenik za dvostruki napad bombom na Bostonski maraton ubijen je, a drugi se nalazi u bijegu i za njim je pokrenuta velika potjera u bostonskom predgrađu Watertownu, izjavili su u petak dužnosnici.

Policija intenzivno traga za osumnjičenikom koji je na fotografijama objavljenima nakon napada na maraton prikazan s bijelom bejzbolskom kapom na glavi.

"Vjerujemo da je to terorist. Vjerujemo da je to čovjek koji je došao ovdje kako bi ubijao. Moramo ga uhititi", rekao je šef bostonske policije Ed Davis.

Prvi osumnjičenik ubijen je u policijskoj potjeri u Watertownu, predgrađu Bostona, a drugi se nalazi u bijegu u istom dijelu grada.

Na terenu u Watertownu su i agenti FBI-a, a državna policija Massachusettsa ranije je priopćila da će ići od vrata do vrata u potrazi za osumnjičenim. Također je upozorila stanovnike tog predgrađa da osim policije nikoga ne puštaju u kuće i stanove te da stoje podalje od prozora. Očevici u tom bostonskom pregrađu izjavili su ranije da su njime odjekivale eksplozije i pucnjava.

Otprilike pet sati nakon što je FBI objavio fotografije osumnjičenika, jedan policijski časnik ubijen je u kampusu bostonskog sveučilišta MIT. Nešto kasnije policija je obaviještena da su dvojica muškaraca ukrala automobil te da su svoju žrtvu držale unutra oko pola sata, navodi se u priopćenju okružnog tužiteljstva Middlesexa.

Policija je slijedila automobil do Watertowna gdje je na policiju bačen eksploziv iz automobila i došlo je do razmjene vatre.

"Tijekom razmjene vatre jedan od osumnjičenih je pogođen. Drugi je uspio pobjeći iz automobila i za njim se trenutačno provodi aktivna potraga", rekao je na tiskovnoj konferenciji Timothy Alden iz državne policije Massachusettsa. U pucnjavi je teško ranjen i jedan policajac.

Pogođeni osumnjičenik odvezen je u bolnicu Beth Isreal u Bostonu gdje su liječnici samo mogli konstatirati smrt. Jedan liječnik je izjavio da je osumnjičenik imao višestruke rane nanesene vatrenim oružjem, a moguće i eksplozijom.

Kako bi se drugom sumnjivcu otežao bijeg, sav javni promet u Bostonu je obustavljen. Javnost je upozorena da je naoružan i opasan.

(Hina) xkga ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙