FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Obama bi trbao doći u Boston odati počast žrtvama

Autor: dger
BOSTON, 18. travnja 2013. (Hina/AFP) - Američki predsjednik Barack Obama trebao bi u četvrtak stići u Boston kako bi odao počast žrtvama napada, dok policija tvrdi da ima snimku osobe za koju se pretpostavlja da je povezana s napadom, premda još nikoga nije privela.

"Imamo snimku osobe za koju pretpostavljamo da bi mogla biti osumnjičena", potvrdio je AFP-u izvor iz pravosudnih krugova. "Pokušavamo otkriti identitet te osobe. Ona nije privedena i još je nismo identificirali", dodao je.

Boston Globe je objavio snimku osobe koja je nosila crnu torbu koju je možda ostavila na mjestu jedne od dviju eksplozija u blizini cilja maratonske utrke u središtu Bostona.

"Unatoč suprotnim informacijama, nitko nije uhićen", priopćila je bostonska policija nakon što je CNN objavio vijest o uhićenju.

Policija je otkazala i zakazanu konferenciju za tisak.

Dva dana nakon napada u kojemu su poginule tri, a ranjeno 180 osoba, istražiteljima još nije poznat motiv, ali imaju jasniju sliku o sastavu dviju bombi koje su eksplodirale.

FBI je pozvao javnost na suradnju, objavivši u srijedu desetak fotografija elemenata bombe pronađenih na mjestu eksplozije, među kojima su dijelovi crne torbe, ekspres lonca te čavli i metalne kuglice.

Pred istražiteljima je velik posao jer moraju pregledati dokazni materijal prikupljen na mjestu eksplozije i snimke nadzornih kamera. "Oni to obavljaju vrlo metodički", rekao je u četvrtak navečer guverner Massachusettsa Deval Patrick. "Bit će to vrlo polagan proces", dodao je pozivajući na strpljivost.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙