FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić uvjeren u ulazak u Europski parlament

Autor: dspo
PULA, 10. travnja 2013.(Hina) - Nositelj Nezavisne liste za Europski parlament Ivan Jakovčić ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli kako je, pošto je obišao cijelu Hrvatsku i više od dvadeset gradova, uvjeren u uspjeh te liste i u ulazak u Europski parlament.

"Glavni preduvjet za to je glas u Istri jer - ako bi Istra ponovila svoj glas kao što je to učinila prije četiri godine, kad sam se kandidirao za istarskog župana, postat ću član Europskog parlamenta", rekao je Jakovčić i dodao kako će time na najbolji mogući način zastupati interese Istre i Hrvatske.

Po njegovim riječima, te je lista odlučila baviti se konkretnim temama poput stanja u poljoprivredi, ribarstvu, turizmu, zaštiti okoliša i prirode te kulturi.

"Velike političke teme su također za raspravu, no konkretne teme će biti ono čime ćemo se baviti. Kako će se birati sastav Europske komisije ili Vijeća Europe, velike su političke teme, ali će o njima objektivno odlučivati Njemačka, Francuska, Italija, a puno manje Hrvatska", istaknuo je Jakovčić.

Osvrnuvši se na zadnje istraživanje javnog mišljenja koje je pokrenula i provela njegova lista na uzorku od tisuću ispitanika iz svih krajeva Hrvatske, ta je lista dobila 6,1 posto glasova, što, kako je rekao, dokazuje da se ona "potencijalno bori za još jedan mandat".

"Uz mene bi u Europski parlament tako ušla dr. Nela Sršen, koja bi tematizirala probleme zdravstva, socijalne skrbi i humanitarnog rada. To bi bio fantastičan uspjeh", ustvrdio je Ivan Jakovčić i dodao kako se ta lista, kako je rekao, "uspjela isprofilirati nakon kratke i intenzivne medijske kampanje kao treći put, to jest treća opcija između SDP-ove i HDZ-ove koalicije.

"Naša je lista zapravo prepoznata kao mogući treći glas Hrvatske u Europskom parlamentu", zaključio je Ivan Jakovčić.

(Hina) xdspo ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙