FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brodsko-posavska županija proslavila 20. obljetnicu

Autor: sbro
SLAVONSKI BROD, 15. travnja 2013. (Hina) - Svečanom sjednicom Županijske skupštine Brodsko-posavska županija proslavila je danas svoj dan i 20. obljetnicu utemeljenja.

Župan Danijel Marušić i predsjednik Županijske skupštine Zvonimir Markotić istaknuli su nastojanja vlasti da se ublaže posljedice krize koja je utjecala na gospodarski rast i standard, pri čemu im je pomoglo korištenje međunarodnih fondova i pretpristupnih fondova Europske unije. Župan Marušić rekao je kako su dosad realizirali ili je u tijeku realizacija 31 projekta vrijedna 80 milijuna kuna.

"Među županijama smo koje su povukle najviše novca iz raznih kreditnih fondova EU-a, a za daljnje unaprjeđenje gospodarstva, infrastrukture, ruralnog turizma i obrazovanja planira se realizirati dvadesetak IPA projekata vrijednih 66 milijuna kuna te 12 projekata iz strukturnih fondova EU-a vrijednih gotovo 892 milijuna kuna", rekao je Marušić. Od projekata onih koji su u pripremi istaknuo je projekt Panonskoga zelenog industrijskog parka.

Na svečanoj sjednici bio je i ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, koji je pozvao na pripremu i kandidiranje projekata za povlačenje novca iz fondova Eu-a.

Zaslužnim pojedincima, ustanovama, institucijama, udrugama i gospodarskim subjektima na sjednici su dodijeljena priznanja i nagrade.

Nagradu za životno djelo Zlatni grb Brodsko-posavska županije dodijelila je Šimi Benešu, specijalistu medicine rada i ekologu, te dugogodišnjem odvjetniku Šerifu Isakoviću.

(Hina) xsbro ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙