FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Jakovčić: Lista "Europa za sve" će postati nacionalna nevladina udruga

Autor: dspo
PULA, 12. travnja 2013.(Hina) - Nositelj nezavisne liste "Europa za sve" Ivan Jakovčić na večerašnjem je završnom druženju s građanima Pule uoči nedjeljnih izrbora za EU parlament poručio kako je će ta lista postati nacionalna nevladina udruga, kako je istaknuo" pokret koji će lobirati za više Hrvatske u Europi i više Europe u Hrvatskoj."

A u Europskom parlamentu, kako je rekao Jakovčić, te će se lista baviti konkretnim temama poput stanja u gospodarstvu s naglaskom na brodogradnju, poljoprivredi, ribarstvu, turizmu, zaštiti okoliša i prirode te kulturi .

"Velike političke teme su također za raspravu, no konkretne teme će biti ono čime ćemo se mi baviti. O tome kakva će biti budućnost Europe odlučivat će Njemačka, Francuska, Italija i druge velike zemlje, a puno manje Hrvatska" , ocijenio je Jakovčić.

Kako je rekao, poštuje kolege iz drugih koalicija premda, "postoji nekoliko ključnih razlika" između ove liste i drugih koalicijskih listi. "Poglavito se to odnosi što ova lista ima potporu desetak nevladinih udruga i gotovo svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj" - poručio je Jakovčić i dodao kako će lista Europa za sve postati nacionalna nevladina udruga, europski pokret koji će lobirati za više Hrvatske u Europi i više Europe u Hrvatskoj.

Po njegovim riječima i na taj način ova lista želi pokazati kako se Hrvatska može početi mijenjati.

Dr. Nela Sršen poručila je kako će u Europskom parlamentu uvijek lobirati za projekte vezane uz zdravstvo te kako ta lista ne odgovara niti jednoj političkoj opciji, već isključivo građanima.

(Hina) xdspo yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙