FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Crna Gora: Đukanović se ne boji najave prosvjeda

Autor: dram
PODGORICA, 12. travnja 2013. (Hina) - Crnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je u petak da je vlada spremna sa svim društvenim subjektima rješavati sva otvorena politička pitanja, a to se odnosi i na aktualna sporenja oko interpretacije rezultata predsjedničkih izbora, dodavši kako se ne boji najavljenih prosvjeda u organizaciji oporbe.

"Vlada je spremna u suradnji s drugim institucijama i svim političkim subjektima na crnogorskoj sceni rješavati sva otvorena politička pitanja. To se odnosi i na aktualna različita sporenja povodom interpretacija rezultata predsjedničkih izbora. Vlada će se beskompromisno zauzimati za rješenja koja će efikasno i transparetno jamčiti mir i stabilnost za sve građane, za očuvanje pravnog poretka, što je uvjet za dalje reforme i prosperitet naše države", rekao je Đukanović govoreći na otvaranju Nacionalne konvencije o europskoj integraciji Crne Gore koja se održava u crnogorskom parlamentu.

Komentirajući odluku oporbe da bojkotira rad parlamenta, Đukanović je rekao da će vlada dopustiti svakome da provjeri svoje sumnje u izborni rezultat, ali će jamčiti red i sigurnost u državi te da "nema potrebe da oporba bojkotira institucije".

Na najave iz Demokratskog fronta (DF), koji predvodi oporbu, da će najvjerojatnije organizirati prosvjede ako se ne prizna pobjeda Miodraga Lekića, Đukanović je kazao da se ne boji prosvjeda, navodeći da su izbori završeni i da je legitimno pravo sudionika da provjere svoje sumnje te da je to "već više puta viđeno i da su takvi napori osuđeni na propast". On je kazao da Crnu Goru obilježava stabilnost, dodajući da nije nužno izvan institucija pokušavati obaviti nešto što se može učiniti u njima.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙