FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zeleni zajedno i Drugo lice Splita surađuju na izborima za EP

Autor: dmak
SPLIT, 12. travnja 2013. (Hina) - Zeleni zajedno, lista broj 28 na izborima za članove Europskog parlamenta, i nezavisna lista za lokalne izbore Drugo lice Splita pozvali danas birače da izađu na izbore, koje, kako tvrde, SDP i HDZ očito žele umrtviti kako bi samo njihovi poslušni birači odlučili izborne rezultate.

U Splitu su danas predstavili i platformu za suradnju na izborima za članove Europskog parlamenta i na lokalnim izborima, navodi se u priopćenju.

Nositelj liste Zeleni zajedno na izborima za članove Europskog parlamenta Toni Vidan izjavio je kako su izabrali Split za mjesto s kojeg će uputiti zadnji poziv svojim biračima jer žele poslati "jasan signal kako od europskih integracija mora imati koristi cijela Hrvatska, a ne samo nacionalne institucije i velike kompanije".

Kandidat za gradonačelnika liste Drugog lica Splita Dragan Markovina pozvao je simpatizere da na izborima za Europski parlament glasuju za listu 28 Zeleni zajedno. Istaknuo je da se u novim okolnostima sve izraženijeg napada krupnog kapitala na prava radnika i na sve javne prostore i prirodne resurse suradnja ljevice i zelenih nameće kao jedina alternativa neodrživom stanju.

"Stoga ćemo je i mi nastojati učvrstiti i u hrvatskom društvu i na europskoj javnoj sceni", poručio je Markovina.

Kandidat na listi Zeleni zajedno Zlatko Burić, inače osnivač Ekološko-turističke udruge Šolte i Zadruge za turizam i poljoprivredu, rekao je kako "zadrugarstvo na otocima daje šansu za kvalitetni i održivi razvoj i povlačenje europskih razvojnih fondova te zadržavanje kontrole lokalne zajednice nad gospodarenjem lokalnim prirodnim dobrima".

Istaknuo je kako vidi iznimne razvojne mogućnosti za Dalmaciju i otoke u ekološkoj poljoprivredi, obnovljivim izvorima energije i održivom turizmu.

(Hina) pp/xdm ynpav

An unhandled error has occurred. Reload 🗙