FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Zeleni zajedno" za Europski parlament

Autor: tkol
ZAGREB, 28. ožujka 2013. (Hina) - "Zeleni zajedno", jedina samostalna lista zelenih na izborima za članove Europskog parlamenta, predstavila je danas svoje kandidate te pozvala građane da zaokruže broj 28, čiji je nositelj ekološki aktivist Toni Vidan.

"Cilj nam je u idućih godinu dana ostvariti savezništvo s europskim Zelenima i tako dobiti podršku za zaštitu naših prirodnih resursa i održive investicije i razvoj", naglasio je Vidan.

Dodao je i kako po prvi puta na nekim izborima u Hrvatskoj zeleni imaju samo jednu samostalnu listu, a koju su podržale i Zelena stranka - Zelena alternativa, Hrvatska stranka zelenih i Zelena stranka.

Na izbore, kažu, idu sa sloganima: Zajedno za europsku Hrvatsku, Kroz zeleno u Europu te Zeleno svjetlo za drugačiju politiku.

Zeleni, kako je istaknuto, s 59 zastupnika četvrta su po snazi grupacija u Europskom parlamentu i jedina koja ima više žena nego muškaraca. Zalažu se za radikalnu transformaciju ekonomije te održiv razvoj, transparentno bankarstvo, Europu bez GMO-a, zaštitu klime, osnaživanje žena i participativnu demokraciju.

Upravo te vrijednosti dijele i "Zeleni zajedno" i aktivno se za njih zauzimaju, poručio je Vidan.

Kandidati s Vidanove liste Renata Vranyczany Azinović i književnik Zoran Ferić upozorili su kako je je u hrvatskoj politici zaboravljeno opće dobro. Upravo te vrijednosti, kazali su, zeleni nastoje vratiti u hrvatsku politiku.

(Hina) xkt yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙