FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Karamarko: Hrvatsku u EP moraju zastupati domoljubi

Autor: pgas
SPLIT, 11. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je večeras u Splitu na središnjem predizbornom skupu koalicije HDZ-a, HSP dr. Ante Starčević i BUZ-a da u Europskom parlamentu Hrvatsku moraju zastupati pravi Hrvati i istinski domoljubi, a ne oni koji sumnjaju u nju i koji govore da je Hrvatska „slučajna država“.

Hrvatsku „slučajnom državom“, a branitelje crnonokošuljašima, rekao je Karamarko, proglašavaju ideološka djeca onih koji su osporavali mogućnost uspostave samostalne hrvatske države. „Oni koji se nisu znali obračunati sa svim onim što je negativno u komunizmu - a ne znam što je bilo pozitivno - ti danas dovode u pitanje Hrvatsku“, rekao je Karamarko.

Odbacio je usporedbe Europske unije s Jugoslavijom i Bruxellesa s Beogradom rekavši kako oni koji to govore "niti razumiju što je moderna Hrvatska niti što je EU“.

Kritizirajući aktualnu vlast, rekao je da „čega god se dohvate upropaste" i da ih zato je treba skinuti s vlasti. „Hrvatska nije zaslužila vlast kojoj nije stalo do svoje domovine, nisu to zaslužili ni branitelji, jer je 15.000 njih dalo svoje živote u Domovisnkom ratu“, kazao je Karamarko, dodavši kako je 15.000 mladih i školovanih ljudi napustilo Hrvatsku otkako je vlast preuzela Kukuriku koalicija.

Nositeljica liste Dubravka Šuica je istaknula kako će se kandidati te liste u Europskom parlamentu zauzimati za očuvanje „hrvatskih kršćanskih korijena“.

Predsjednica HSP dr Ante Starčević Ruža Tomašić, koja je šesta na listi, ustvrdila je da sadašnja hrvatska vlada ne zna ništa a svoje kratko obraćenje završila je riječima „Bog i Hrvati“ i dobila buran pljesak nazočnih u prepunoj dvorani splitskog kina „Central“ gdje je odražan skup.

Kandidatkinja Željana Zovko (HDZ BiH) istaknula je kako su Hrvati u BiH obespravljeni. „Nemojte nas zaboraviti, nemojte dizati zidove na granici i nemojte se stidjeti Hrvata u Bosni i Hercegovini", poručila je nazočnima.

Nakon skupa kandidati su se družili sa Splićanima na trgu ispred Hrvatskog narodnog kazališta.

(Hina) xpgas yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙