FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U međunarodnoj akciji USKOK-a u Crnoj Gori uhićeno 10 osoba

Autor: dram
PODGORICA, 12. travnja 2013. (Hina) - U Crnoj Gori je tijekom petka ujutro uhićeno 10 osoba u sklopu međunarodne policijske akcije koju predvodi hrvatski USKOK s ciljem suzbijanja ilegalne trgovine drogom, javili su podgorički mediji.

Akcija je provedena u Ulcinju, Baru, Podgorici, Nikšiću i na Cetinju, kada su pripadnici specijalnih polcijskih postrojbi u isto vrijeme upali na više lokacija u ovim gradovima.

Crnogorska policija još nije izdala službeno priopćenje, a crnogorski mediji, pozivajući sa na izvore iz Hrvatske, navode da se akcija uhićenja provodi na području Dubrovnika i Zagreba, kao i u Albaniji i u Bosni i Hercegovini.

Također se dodaje da je u četvrtak u Bosni i Hercegovini uhićeno sedam osoba osumnjičenih za trgovinu drogom i oružjem. Osumnjičeni su uhićeni na području Zenice, Busovače i Šipova.

U velikoj međunarodnoj akciji protiv dilera policija je, neslužbeno se doznaje, u više hrvatskih gradova od ranog jutra u petak uhitila 14 osoba i zaplijenila veću količinu marihuane. Višemjesečna USKOK-ova akcija rezultirala je uhićenjima na području Dubrovnika, Splita, Zadra i Zagreba. Osim u Hrvatskoj akciju koordinirano provode policije u Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori, a navodno su obuhvaćene Albanija i Makedonija. Navodno je u svim zemljama, uključujući i Hrvatsku, ukupno uhićeno 50-ak osoba.

Neslužbeno se doznaje da je u cijeloj akciji na području regije zaplijenjeno više od 350 kilograma tzv. skunka, genetski modificiranog tipa marihuane, a osim toga, navodno je zaplijenjeno i oko pola kilograma heroina i veća količina oružja.

Riječ je o zemljama na tzv. Balkanskoj ruti kojom se krijumčare razne vrste opijata.

(Hina) xdram ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙