FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mirovnjak na Sinaju otet i ubrzo pušten

Autor: akoz
KAIRO, 11. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Napadači su u četvrtak na kratko oteli vojnika međunarodnih mirovnih snaga na egipatskom poluotoku Sinaju, rekli su izvori iz egipatskih snaga sigurnosti i svjedoci.

Napadači naoružani automatskim puškama zaustavili su autobus na cesti blizu baze Jura Multinacionalnih snaga i promatrača (MFO) na sjeveru Sinaja i prijeteći oružjem odveli mađarskog vojnika na nepoznatu lokaciju.

Izvori su rekli da su otmičari tražili oslobađanje zatvorenika uhićenih zbog navodnog krijumčarenja goriva ali su kasnije nakon intervencije vođa lokalnih beduinskih plemena vojnika pustili.

Časnik MFO-a u Juri je rekao da ne može komentirati izgred a novinare je uputio na ured tih snaga u Rimu gdje nitko nije bio dostupan.

MFO nadzire mir na području Sinaja otkako su se po mirovnom sporazumu s Egiptom iz 1979. s njega povukle izraelske snage.

Egipatske snage sigurnosti nastoje suzbiti bezakonje u toj prostranoj pustinjskoj regiji otkako su prošlog kolovoza islamistički napadači napali egipatsku pograničnu postaju na granici s Izraelom i ubili 16 vojnika.

(Hina) xakoz ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙