FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisani natječaji za koncesioniranje trajektnih i brodskih linija

Autor: tmis
ZAGREB, 25. ožujka 2013. (Hina) - Agencije za obalni linijski pomorski promet izvijestila je danas da je temeljem odluke Upravnog vijeća te agencije raspisan natječaj za odabir koncesionara na 23 trajektne linije i osam klasičnih brodskih linija s rokom za dostavu ponuda 22. travnja odnosno 2. svibnja ove godine.

Iz Agencije napominju da su od 23 trajektne linije četiri dohodovne te će zainteresirani brodari morati ponuditi što veći dio koncesijske naknade, dok će za održavanje ostalih linija brodarima biti odobrena potpora.

Zbog specifičnosti plovidbenog reda natječaj za koncesioniranje tri linije na zadarskom području objavljen je u paketu, kao i za dvije linije za Velu Luku.

Rok za predaju ponuda za većinu linija je 22. travnja ove godine do 15 sati, dok je iznimno, zbog velike procijenjene vrijednosti koncesije, rok za dostavu ponuda do 2. svibnja ove godine do 15 sati za trajektne linije Vis-Split, Split-Rogač i Šipan-Lopud-Koločep-Dubrovnik te za spomenute pakete linija na zadarskom području i za dvije linije za Velu Luku.

Rok za donošenje odluke o odabiru je 30 dana od isteka roka za dostavu ponuda, a iz Agencije naglašavaju i da će se s brodarima, čije ponude budu prihvaćene, najkasnije do 30. lipnja ove godine potpisati ugovore koji će sukladno amandmanima na Direktivu EU-a vrijediti do 31. prosinca 2016.

(Hina) xtam yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙