FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Raspisan natječaj HOK-a i ZABA-e "Moj motiv 2.0"

Autor: tper
ZAGREB, 8. travnja 2013. (Hina) - Hrvatska obrtnička komora (HOK) i Zagrebačka banka (Zaba) objavile su danas javni natječaj za dodjelu donacije "Moj motiv 2.0" namijenjen hrvatskim obrtnicima za realizaciju projekta u kojima su uspješno spojeni tradicionalna obrtnička proizvodnja i suvremeni dizajn.

Cilj natječaja, koji je otvoren do 15. rujna, je potaknuti osmišljavanje novih proizvoda temeljenih na originalnosti i inovativnosti, odnosno onih koji u sebi sadrže elemente tradicijskog i obrtničkog umijeća, istaknuli su predstavnici HOK-a i Zabe na današnjoj konferenciji za novinare.

Najuspješnije projekte odabrat će stručna komisija te će deset najboljih prijedloga ući u drugi krug natječaja u kojem će javnost za njih moći glasati na društvenoj mreži facebook.

Donacija je u iznosu od 300 tisuća kuna i to 100 tisuća kuna za prvonagrađeni prijedlog, 85 tisuća kuna za drugonagrađeni, 65 tisuća kuna za trećenagrađeni prijedlog.

Također, komisija će najboljem projektnom prijedlogu po svom izboru dodijeliti 50 tisuća kuna posebne nagrade, a dobitnik će biti objavljen tek po završetku glasanja na facebooku, odnosno u trenutku kad budu poznati dobitnici prvih triju donacija.

Teme unutar kojih je moguće prijaviti projektni prijedlog su "Dom i prostor" (oprema stola, predmeti za kućantsvo i opremu interijera), "Odjeća, obuća i nakit" i "Poslovna oprema i darovi".

Glavna tajnica HOK-a Violeta Jelić kazala je kako projekti aktivnog poticanja proizvodnje i poduzetništva s rezultatima i uspjesima koje su polučili prošle godine jasno pokazuju smjer u kojem gospodarstvo može i mora ići.

Izrazila je zadovoljstvo što obrtnici i ove godine imaju priliku pokazati dosege svojih proizvodnih radionica kao i priliku da pokažu koji su potencijali povezivanja proizvodnog obrtništva i dizajna.

Članica Uprave Zabe Daniela Roguljić Novak kazala je kako natječaj nudi mogućnost obrtnicima kao i dizajnerima da pokažu javnosti svoje originalne proizvode koji u sebi objedinjavaju tradicijske tehnike i suvremenost.

Zagrebačka banka je vjeran partner obrtnicima, kazala je Roguljić Novak napominjući kako se pružanjem potpore obrtništvu podupire domaća proizvodnja te čuvaju radna mjesta.

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙