FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Hrg: Ministarstvo poljoprivrede grubo uvrijedilo mljekare

Autor: mbuj
ZAGREB, 11. travnja 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Branko Hrg istaknuo je danas kako Ministarstvo poljoprivrede ne da je ponovno izigralo mljekare nego ih je grubo uvrijedilo nudući im za četiri kilograma neispravnog kukuruza, koji je kako je rekao, navodno prouzročio rast aflatoksina, samo kilogram navodno ispravne stočne hrane, i to krmne smjese.

"Do sada im nije isplaćena ni lipa naknade za neispravno mlijeko koje je spaljeno u bioplinskim postrojenjima, a ne zna se ni koliko će za to mlijeko dobiti. Mnogi su još uvijek izvan otkupa", istaknuo je Hrg na konferenciji za novinare u Europskom domu. Rekao je kako misli da je došlo vrijeme da se organiziraju tematske sjednice Hrvatskog sabora a i Vlade na temu poljoprivrede, posebno na temu mljekara.

Ustvrdio je kako je "nadležno ministarstvo još jednom pokazalo da mu je cilj uništiti hrvatske poljoprivrednike" te upitao ministra poljoprivrede Tihomira Jakovinu - "Za koga radite ministre? Kome je u interesu da što više farmi u Hrvatskoj propadne prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju"?

Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg rekao je kako ne može glasati "za rebalans proračuna u kojem se daje 40 milijuna kuna za nekakve agencije, tj. za nekakva savjetovanja, usluge savjetnika za prodaju Hrvatske poštanske banke i Croatia osiguranja". "Ne mogu glasati za rebalans proračuna u kojem se 85 milijuna kuna uzima obrtnicima, malim i srednjim poduzetnicima i to za praktički nove tehnologije i poboljšanje uvjeta u vrijeme kad ulazimo u Europsku uniju, a istovremeno mi trošimo 85 milijuna kuna za izbore za EU parlament koji su mogli biti i za mjesec dana", rekao je. Istaknuo je i kako se "74 milijuna kuna skida na poziciji navodnjavanja te 120 milijuna kuna županijskim upravama za ceste".

(Hina) xbma yaz

An unhandled error has occurred. Reload 🗙