FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - Hrvatska - za četvrtak 11. travnja

Autor: aspa
ZAGREB, 10. travnja 2013. (Hina) - Objavljujemo najavu događaja Općeg servisa vijesti (OSV) Hrvatska za četvrtak 11. travnja:

ZAGREB - Sjednica Vlade Republike Hrvatske (10 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Vlada će sutra donijeti odluku o raspisivanju izbora za članove predstavničkih tijela jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, odnosno za izbor općinskih načelnika, gradonačelnika i župana te njihovih zamjenika. Lokalni izbori održat će se 19. svibnja. Na dnevnom redu su i prijedlog zakona o informiranju potrošača o hrani, izmjene i dopune Zakona o vodama te Zakona o financiranju vodnoga gospodarstva. Vlada bi trebala donijeti i odluku da se 1.282.882 poslovnih udjela IPK tvornice ulja Čepin proda osječkoj tvrtki MAMBO te dati suglasnost na prijedlog ugovora o toj prodaji.

ZAGREB - Nastavak 8. sjednice Hrvatskog sabora (9,30 sati, Velika Sabornica, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Sjednica saborskog Odbora za informiranje, informatizaciju i medije. Na dnevnom redu je Prijedlog Zakona o porezu na dodanu vrijednost (13,30 sati, dvorana Ivana Kukuljevića, Trg Svetog Marka 6).

ZAGREB - Ministar zdravlja Rajko Ostojić sudjelovat će u obilježavanju Svjetskog dana Parkinsonove bolesti, koje će se pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja održati na zagrebačkom Cvjetnom trgu. Ministar zdravlja pridružit će se u 11 sati predstavnicima Udruge Parkinson te dijeliti građanima informativne letke i crvene tulipane koji su simbol borbe protiv Parkinsonove bolesti. To je neurodegenerativna bolest od koje u Hrvatskoj boluje 10 tisuća , no procjenjuje se da je taj broj dvostruko veći (Trg Petra Preradovića od 11 do 13 sati).

ZAGREB - Predstavljanje liste koalicije SDP-HNS-HSU za Europski parlament (EP), a na skupu će govoriti predsjednik SDP-a Zoran Milanović, predsjednica HNS-a Vesna Pusić i predsjednik HSU-a Silvano Hrelja te prvi na listi ove koalicije za EP, Tonino Picula. Na skupu će biti predstavljene i ostale kandidatkinje i kandidati za EP (18 sati, Trg Petra Preradovića).

ZAGREB - Konferenciju za novinare održat će ministrica unutarnjih poslova Republike Finske Päivi Räsänen i ministar unutarnjih poslova Republike Hrvatske Ranko Ostojić (13,30 sati, Ravnateljstvo policije, Ilica 335. Novinari trebaju doći najkasnije do 13,20 sati). Izaslanstva ministarstava unutarnjih poslova Finske i Hrvatske na čelu s ministrima, razgovarat će o bilateralnoj suradnji u sklopu Integriranog upravljanja granicom te zadovoljavanja kriterija Schengena, o regionalnoj suradnji iz područja unutarnjih poslova te suradnji policijskih akademija. Finsko izaslanstvo obići će i Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić".

RIJEKA - Svečana akademija povodom 20. godišnjice Primorsko-goranske županije održat će se u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku u Rijeci (18 sati). Nazočit će joj predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko. Tom prigodom će se uručiti županijske godišnje nagrade i nagrade za životno djelo te priznanja zaslužnima za razvoj lokalne i regionalne samouprave u županiji

ZAGREB - Predstavljanje kandidata s liste HSS/HSLS za Europski parlament na kojem će sudjelovati Branko Hrg, predsjednik HSS-a, Darinko Kosor, predsjednik HSLS-a te kandidati s liste HSS/HSLS (11 sati, u Europskom domu, Jurišićeva 1). Predsjednik HSS-a i saborski zastupnik Branko Hrg potom će na konferencija za novinare govorit o rebalansu Državnog proračuna za 2013. godinu i novim problemima hrvatskih mljekara (11,45 sati, Europski dom, Jurišićeva 1).

SPLIT - U sklopu izborne promidžbe za predstojeće izbore za Europarlament kandidati koalicijske liste HDZ-a, HSP-a dr. Ante Starčević i BUZ-a održat će središnji predizborni skup. Uz predstavljanje svih 12 kandidata s koalicijske liste, skupu će nazočiti predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko koji će ujedno biti i dostupan medijima za izjave prije početka skupa (19 sati, Kazališni trg).

ZAGREB - Konferencija za novinare na završetku 46. redovitog plenarnog zasjedanja Hrvatske biskupske konferencije u 12 sati u zgradi HBK na zagrebačkom Ksaveru.

Dežurni urednici na desku OSV Hrvatska:

ujutro - Neven Leskovar

popodne - Srebrenka Parlov

navečer - Jasna Nahtigal Lazarić

telefon: 01 48 08 600

telefaks: 01 48 08 822

e-mail: hina@hina.hr

(Hina) xaš yjn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙