FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OffshoreLeaks: Le Monde odbija ustupiti dokumente

Autor: mtau
PARIZ, 10. travnja 2013. (Hina/AFP) - Francuski dnevni list Le Monde objavio je u srijedu da odbija "svaki zahtjev, bilo sudski ili vladin, da ustupi podatke" o dokumentima OffshoreLeaksa, kao što je zatražio ministar za proračun Bernard Cazeneuve.

"Le Monde oštro odbacuje - kao što su učinili i drugi mediji koji su radili na OffshoreLeaks - svaki zahtjev, bio sudski ili vladin, da ustupi podatke", piše list u uvodniku, pozivajući se na zaštitu izvora i zaštitu tijeka informacija.

U utorak, Cazeneuve je zatražio od novinara da pravosuđu ustupe dokumente koji se tiču računa otvorenih u poreznim oazama koje je otkrio konzorcij svjetskih istraživačkih novinara.

Međunarodna afera OffshoreLeaks o skrivenim računima imućnih i poznatih po poreznim oazama diljem svijeta uzdrmala je francusku vladajuću garnituru jer se među imenovanima našao i bliski suradnik predsjednika Francois Hollandea, Jean-Jacques Augier.

Hollande je u srijedu izjavio kako želi iskorijeniti porezne oaze u Europi i u svijetu, najavivši mjere kojima će se pojačati transparentnost francuskih banaka i borba protiv velikih gospodarskih i financijskih prekršaja.

(Hina) xmaš ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙