FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Francuska i Britanija zabrinute zbog kemijskog oružja u Siriji

Autor: kgab
BRUXELLES, 22. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Ministri vanjskih poslova Francuske i Britanije u petak su izrazili zabrinutost zbog mogućnosti da sirijski predsjednik Bashar al Assad primjeni kemijsko oružje u građanskom ratu u Siriji.

Sirijska vlada i pobunjenici međusobno se optužuju za korištenje takvog oružja u raketnom napadu nedaleko od Alepa u utorak u kojemu je ubijeno 26 ljudi.

Međutim, jedan američki dužnosnik je rekao da se sve više čini da kemijsko oružje nije korišteno niti je potvrđeno da se ranije koristilo.

Ministri Laurent Fabius i William Hague napisali su u pismo visokoj predstavnici EU-a za vanjsku politiku i sigurnost Catherini Ashton, koje je poslano prije sastanka šefova diplomacija EU-a u Dublinu, a na kojemu se razgovara u Siriji.

"Kriza sve više prijeti regionalnoj sigurnosti... i mi smo sve zabrinutiji zbog spremnosti režima da primjeni kemijsko oružje", napisali su Fabius i Hague i ponovno su pozvali EU da ublaži embargo na oružje Siriji kako bi se omogućila veća pomoć oporbi.

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙