FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Deutsche Telekom demantirao izmjenu ponude za spajanje T-Mobilea i MetroPCS-a

Autor: mkuz
LONDON/FRANKFURT, 4. travnja 2013. (Hina/Reuters) - Deutsche Telekom demantirao je u četvrtak medijska izvješća da namjerava poboljšati ponudu za spajanje svog američkog poslovanja T-Mobilea s lokalnim konkurentom MetroPCS Communications.

Upitan nastoji li DT učiniti ponudu privlačnijom, glasnogovornik je odgovorio: "Ne, glatko to možemo poreći".

Dva su izvora danas kazala da Deutsche Telekom razmišlja o poboljšanju uvjeta u predloženom spajanju T-Mobile USA s MetroPCS Communicationsom uoči glasovanja dioničara o toj ponudi, zakazanog za idući tjedan.

Deutsche Telekom još nije donio konačnu odluku o novim uvjetima, istaknuli su neimenovani izvori.

MetroPCS prihvatio je ponudu u listopadu prošle godine ali Deutsche Telekom sada mora 'šarmirati' i njegove dioničare, budući da je nekolicina njih, s ukupnim udjelom od oko 12 posto, osporila ponuđene uvjete za spajanje.

Prema sporazumu iz listopada, dioničari MetroPCS-a trebali bi dobiti 4,06 dolara po dionici u gotovini, odnosno ukupno 1,5 milijardi dolara, plus 26 posto udjela u novonastaloj kompaniji. Ostatak bi pripao Deutsche Telekomu.

Nova bi kompanija imala gotovo 19 milijardi dolara neto duga, od čega 15 milijardi dolara kredita Deutsche Telekoma, čije kamate pobunjeni dioničari MetroPCS-a smatraju previsokima. Po njima, MetroPCS više vrijedi kao samostalna kompanija.

Izvanredna skupština dioničara američke kompanije na kojoj će se glasati o predloženom spajanju T-Mobilea i MetroPCS-a bit će održana 12. travnja.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙