FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - Gospodarstvo - za srijedu, 3. travnja

Autor: tper
ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za srijedu, 3. travnja.

ZAGREB - Projekt javne objave podataka o dodijeljenim jamstvima malim i srednjim poduzetnicima bit će predstavljen na konferenciji za novinare u Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo i investicije (HAMAG Invest). Na konferenciji će govoriti ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras i predsjednik Uprave HAMAG Investa Darko Liović (11,00 sati, Hamag Invest, Prilaz Gjure Deželića 7).

ZAGREB - Predstavnici Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) održat će konferenciju za novinare na teme "Zašto Ustavni sud ne riješava prijedlog za ocjenu ustavnosti Zakona o reprezentativnosti što ga je 12. studenog 2012. uputio Sindikat PPDIV", "Izmjene i dopune Zakona o radu, koje nisu samo kozmetičke, već su na štetu radnika" te kako će i zašto prosvjedovati 1. svibnja (11,00 sati, PPDIV, Ljudevita Posavskog 5).

ZAGREB - Broj zaposlenih u hrvatskoj industriji u veljači ove godine smanjen je u odnosu na siječanj za 0,2 posto, dok je na godišnjoj razini, prema prošlogodišnjoj veljači, bio niži za 5,4 posto. Istodobno je proizvodnost rada u industriji u prva dva mjeseca ove godine povećana za 6,9 posto, podaci su Državnog zavoda za statistiku. Padom u drugom ovogodišnjem mjesecu nastavljen je višegodišnji trend smanjivanja broja zaposlenih u hrvatskoj industriji. Na godišnjoj se razini pad broja zaposlenih, naime, prema podacima iz ranije objavljenih statističkih izvješća DZS-a, neprekidno bilježi još od studenog 2007. godine. Statistički podaci prema djelatnostima pokazuju da je u veljači ove godine u prerađivačkoj industriji, koja ima udio od 89,98 posto u ukupnom broju zaposlenih u industriji, bilo 5,7 posto manje zaposlenih nego u veljači 2012. godine.

dežurne urednice:

prije podne: Nevenka Brčić

poslije podne: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

e-adresa: gospodarstvo@hina.hr

(Hina) xtp yds

An unhandled error has occurred. Reload 🗙