FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HAK: Jaka bura otežava promet

Autor: aper
ZAGREB, 2. travnja 2013. (Hina) - Autocesta A6 Rijeka-Zagreb, zbog bure, između čvorova Kikovica i Delnice otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je popodne Hrvatski autoklub.

Na Krčkom mostu zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle (I. skupina), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Senja te Karlobaga i Svete Marije Magdalene (D8), dodatno i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Zbog teške prometne nesreće prekinut je promet na državnoj cesti D39 u mjestu Aržano kod Imotskog. Obilazak je preko Sviba.

Snijeg otežava promet u Lici i Gorskom kotaru dok su u ostalom dijelu zemlje kolnici mokri i skliski od kiše.

Zimski su uvjeti i zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna zimska oprema na autocesti A6 Rijeka-Zagreb od Kikovice do čvora Bosiljevo 1 i na većini državnih i županijskih cesta u Gorskom kotaru i u Lici.

Zbog poplave, za sav promet zatvorena je dionica državne cete D36 Popovača-Sisak. Obilasci za osobna vozila: Popovača-Gušće-Prelošćica-Sisak ili Popovača-Ivanić Grad-Lijeva Martinska Ves-Sisak, a za teretna: Popovača-Novska-Jasenovac-Hrvatska Dubica-Sisak.

Zbog poplava, zatvorene su ceste: D36 na dionicama: Pisarovina-Jamnička Kiselica, Gradec Pokupski-Lijevo Sredičko i u mjestu Koritinja, ŽC Slokovec-Mali Bukovec, ŽC Hrastelnica-Palanjek, ŽC Žažina-Mala Gorica, ŽC Orlovac-Dražica, ŽC Jalševec Svibovečki-Gornja Poljana, ŽC Draganec-Farkaševac, ŽC Zalužnica-Doljani, ŽC Košutarica-Mlaka, ŽC Gornji Kosinj-Bakovac, ŽC Donji Kosinj-Rudinka.

Zbog opasnosti od urušavanja propusta u naselju Javorovac zatvorena je ŽC između Novigrada Podravskog i lokalne ceste 37005. Iz smjera Bjelovara obilazak je lokalnom cestom kroz naselje Gornje Zdelice, a u smjeru Bjelovara ostalim županijskim cestama.

U Zagrebu na Aleji Bologne od križanja sa Alejom Seljačke bune do čvora Jarek, zbog radova na sanaciji klizišta zatvoren je kolnik u smjeru zapada (Zaprešića), vozi se dvosmjerno istočnim kolnikom.

Zbog klizišta zabrana je prometa za vozila iznad 20 tona na državnoj cesti D203 Brod na Kupi- Delnice.

Izlazak osobnih vozila pojačan je na graničnim prijelazima Macelj, Pasja i Vinjani Donji, ulazak na Staroj Gradiški i Županji. Izlazak teretnih vozila pojačan je na GP-ima Bregana i Macelj.

U prekidu su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Vis-Hvar-Split.

Ostali katamarani i trajekti plove redovito.

(Hina) xpp ysp

An unhandled error has occurred. Reload 🗙