FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Ericsson pregovara s Microsoftvom o kupnji poslovanja sa softverom za tv-program

Autor: mkuz
STOCKHOLM, 27. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Švedski Ericsson pregovara s Microsoftom o kupnji poslovanja s proizvodnjom softvera za emitiranje tv-programa putem Interneta, koji koriste mobilni operateri poput američkog AT&T-a, izvijestio je Bloomberg, pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Bloomberg je objavio da bi transakcija mogla biti objavljena u sljedećih nekoliko tjedana. I Microsoft i Ericsson odbili u komentirati izvješće.

Internet Protocol Television (IPTV) koristi istu tehnologiju koja omogućuje emitiranje multimedijskih sadržaja na Internetu putem telekomunikacijskih i kablovskih mreža.

Ericsson, najveći proizvođač bežičnih mreža, želi tu uslugu učiniti dostupnom za telefonske operatere koji se natječu s kabelskim, satelitskim i internetskim operaterima u pružanju takvih usluga.

Microsoft, najveći proizvođač softvera u svijetu, namjerava se usredotočiti na emitiranje televizijskih programa preko svoje Xbox igraće konzole, prenosi Bloomberg riječi neimenovana izvora upoznata s planovima.

Na Microsoftovoj internetskoj stranici objavljeno je da njegovu Mediaroom IPTV platformu nudi više od 40 vodećih svjetskih operatera koji pružaju usluge više od 11 milijuna kućanstava.

(Hina) xmkuz ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙