FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Kunskih trezorskih zapisa upisano manje od plana

Autor: zpop
ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina) - Ministarstvo financija na današnjoj je aukciji trezorskih zapisa planiralo izdanje u iznosu od 500 milijuna kuna, no ponude su bile manje, a ni sve ponude nisu prihvaćene pa je ostvareni iznos emisije 318 milijuna kuna, pri čemu su kamatne stope ostale na razini prošlotjednih.

Bankarske institucije i ostali investitori podastrli su ponude vrijedne 373 milijuna kuna, a Ministarstvo je prihvatilo oko 85 posto tog iznosa.

U konačnici je, naime, Ministarstvo prihvatilo ponude u iznosu od 318 milijuna kuna, što je oko 63,5 posto planiranog iznosa.

Pritom je Ministarstvo financija prodalo 83 milijuna kuna trezorskih zapisa s rokom dospijeća od 182 dana, uz prosječnu kamatnu stopu od 1,8 posto, isto kao na prošlotjednoj aukciji.

Kunskih trezorskih zapisa na rok od 364 dana pak upisano je 235 milijuna kuna, uz prosječnu kamatnu stopu od 2,55 posto, isto kao i prošli put.

Stoga je nakon ovotjednih izdanja trezorskih zapisa, uz 318 milijuna novo upisanih zapisa te uz istovremeno dospijeće zapisa u iznosu od 468 milijuna kuna, saldo ukupno upisanih trezorskih zapisa smanjen za 150 milijuna, odnosno sa 20,12 na 19,97 milijardi kuna.

Slijedeća aukcija trezorskih zapisa putem Bloomberg aukcijskog sustava (BAS) bit će održana 2. travnja.

(Hina) xzpop ybn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙