FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

"Potrošač" predlaže dopunu Ovršnog zakona

Autor: dmar
ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina) - Društvo za zaštitu potrošača "Potrošač" uputilo je danas Vladi i HNB-u prijedlog da se Ovršni zakon dopuni s odredbom da svaki građanin može otvoriti zaštićeni račun na koji bi tvrtke i HZMO usmjeravali dio plaće ili mirovine, sukladno članku 172. Ovršnog zakona.

"Potrošač" ističe da treba ovršni postupak učiniti transparentnijim, zaustaviti praksu odugovlačenja ovršnog postupka i pogodovanje ovrhovoditeljima, kao i smanjiti troškove ovršnog postupka. Također bi trebalo definirati precizan odnos Ovršnog zakona i odjeljka "zastare" iz Zakona o obveznim odnosima.

"Potrošač" traži potporu i partnerstvo s Ministarstvom pravosuđa tijekom rješavanja prevelikog broja potrošačkih ovršnih predmeta, te financijsku i stručnu podršku i partnerstvo s HNB-om, Ministarstvom finacija i Vladom u cilju nastavka kampanje "izgradnje finacijske pismenosti hrvatskih građana".

Osim toga, ta udruga traži i da se hitno provede preporuka Gospodarskog savjeta i Vijeća za socijalnu pravdu Predsjednika Republike za donošenje zakona o osobnom stečaju.

Predlažu i da idućeg mjeseca zajedno s ministarstvima pravosuđa i financija i HNB-om organiziraju okrugli stol na temu "kako podići pravnu zaštitu građana tijekom ovršnog postupka".

(Hina) pp/xmd ymd

An unhandled error has occurred. Reload 🗙