FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Štediše u ciparskim bankama mogle bi ostati bez 40 posto pologa - ciparski ministar

Autor: mpuk
ZAGREB, 26. ožujka 2013. (Hina/BBC) - Štediše u ciparskim bankama s polozima većim od 100 tisuća eura mogli bi izgubiti oko 40 posto njihove vrijednosti, kazao je u utorak ciparski ministar financija za britanski BBC.

Ciparski ministar financija potvrdio je da štediše s depozitima manjim od 100.000 eura neće morati sudjelovati u sanaciji banaka dok oni s višim depozitima mogli očekivati da će oko 40 posto njihove vrijednosti biti pretvoreno u dionice banaka, izjavio je u razgovoru za BBC Mihalis Sarris.

"Točan postotak još nije utvrđen, ali bit će značajan", rekao je.

Konačna brojka ovisit će o tome kako će vlada u Nikoziji odlučiti zaštititi mirovine.

Ciparska središnja banka objavila je da će sve banke na tom otoku ostati zatvorene do četvrtka, te da će privremene mjere kontrole kapitala biti primijenjene kada ponovno budu otvorene, bez obzira na pomoć Europske unije i Međunarodnog monetarnog fonda (MMF).

Donedavno su ciparske vlasti najavljivale da će sve banke osim dvije najveće biti otvorene danas. Sinoć je središnja banka objavila da će ipak sve ostati zatvorene do četvrtka kako bi se po otvaranju osiguralo „glatko“ funkcioniranje bankovnog sustava.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙