FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak 26. ožujka

Autor: kgab
ZAGREB, 25. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak 26. ožujka.

ZAGREB - Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele boravit će u jednodnevnom službenom posjetu Zagrebu gdje će se sastati s predsjednikom Ivom Josipovićem, a nakon sastanka predviđene su kraće izjave za novinare (u 8.45 sati, Ured predsjednika, Pantovčak 241).

ZAGREB - Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele u Zagrebu će na izvanrednoj sjednici hrvatske vlade predstaviti posljednje izvješće Europske komisije o monitoringu priprema Hrvatske za pristupanje Europskoj uniji (s početkom u 10, Vlada RH, Trg sv. Marka 2). Na početku sjednice predviđena su obraćanja premijera Zorana Milanovića, povjerenika Fuelea te prve potpredsjednice vlade i ministrice vanjskih i europskih poslova Vesne Pusić. Po završetku sjednice, predviđene su izjave za medije premijera Milanovića i povjerenika Fuelea.

ZAGREB - Predavanje europskog povjerenika za proširenje Štefana Fuelea povodom posljednjeg izvješća EU-a o pretpristupnom monitoringu. Fuele će održati predavanje na veleučilištu Vern. Nakon uvodnog izlaganja uslijedit će blok pitanja i odgovora, u kojem će povjerenik EU odgovarati na pitanja studenata, profesora i drugih gostiju (11,15 sati, veleučilište Vern - dvorana 200, Importanne Galleria, II. kat, Iblerov trg 10).

DOHA - Arapski summit (do 27. ožujka).

WASHINGTON - Američki Vrhovni sud čut će argumente u dva slučaja kojima se dovode u pitanje zakoni koji određuju brak kao zajednicu muškarca i žene. Sud će razmotriti kalifornijsku zabranu homoseksualnog braka koji su glasači izglasali 2008.

Dežurni urednici:

Noć: Neven Leskovar

Prije podne: Ivo Lovrić

Poslije podne: Srđan Baković

Navečer: Slavoljub Leko

Tel: **385 1 4808 645

Fax: **385 1 4808 822

email: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙