FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za utorak, 19. ožujka

Autor: ilov
ZAGREB, 19. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za utorak, 19. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski premijer Zoran Milanović sastat će se s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Cemilom Cicekom (10,30 sati, Banski dvori, Trg sv. Marka 2). Snimatelji i fotoreporteri mogu snimiti upisivanje u Zlatnu knjigu i početak sastanka, o kojem će biti objavljeno priopćenje.

ZAGREB - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko sastaje se s predsjednikom Velike narodne skupštine Republike Turske Cemilom Cicekom. (9,40 sati, dvorana Ante Starčevića, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6; izjave u 10,15, Plavi salon).

VATIKAN - Predsjednici država i vlada iz cijelog svijeta, među kojima i hrvatski predsjednik Ivo Josipović, sudjelovat će na svečanom ustoličenju novog poglavara Katoličke crkve pape Franje na Trgu svetog Petra u Vatikanu. U službenom izaslanstvu Republike Hrvatske, kojeg će predvoditi predsjednik Josipović, bit će i potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić.

PRIŠTINA - Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele u službenom posjetu Kosovu.

NIKOZIJA - Ciparski parlament trebao bi glasovati o uvođenju jednokratnog poreza na bankovnu štednju, nakon što je glasovanje u ponedjeljak odgođeno za dan kasnije. Dogovor EU-a i MMF-a izazvao je bijes ciparske javnosti i rezultirao redovima štediša koji žele povući svoje uloge.

NEW DELHI - Egipatski predsjednik Mohamed Mursi stiže u dvodnevni posjet Indiji nakon što je boravio u susjednom Pakistanu. Mursi, bivši vođa Muslimanskog bratstva, najavio je želju za jačanjem odnosa Egipta i Indije.

BAGDAD - Deseta godišnjica američke invazije na Irak.

Dežurni urednici:

Noć: Igor Mlinarić

Prijepodne: Darko Vlahović

Poslijepodne: Ivo Lovrić

Navečer: Domagoj Janković

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvk yilov

An unhandled error has occurred. Reload 🗙