FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Informativni centar za prevenciju kriminala u Rijeci

Autor: dsil
RIJEKA , 22. ožujka 2013. (Hina) - Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i načelnica primorsko-goranske Policijske uprave Senka Šubat najavili su danas, nakon sjednice Vijeća za prevenciju kriminala, osnutak informativnog centra za prevenciju kriminala u Rijeci.

Taj bi centar trebao početi raditi u rujnu u Dolcu.

Načelnica Šubat rekla je da bi centar trebao biti dostupan svim građanima, a u njemu će moći dobiti sve informacije o osobnoj sigurnosti te sigurnosti njihove imovine. Osim predstavnika grada i policije, u centru će u smjenama raditi i predstavnici komunalne policije, zaštitarskih tvrtaka i drugih služba, najavljeno je.

Tu će se, dodala je, prikupljati sve informacije o sigurnosti, organizirati predavanja i drugi oblici edukacije učenika.

Ocijenila je da je sigurnost u gradu zadovoljavajuća, pri čemu je istaknula vrijednost izvrsne suradnje policije s gradom, državnim tijelima i drugim službama kako bi utvrdili probleme.

Gradonačelnik Obersnel rekao je da će se Vijeće za prevenciju kriminala usmjeriti prema utvrđivanju područja Rijeke gdje se češće remeti javni red i mir i pojavljuje vandalizam. Zbog uništavanja javne imovine ili krađe radi otkupa sekundarnih sirovina, nanose se milijunske štete, rekao je Obersnel.

U rad tog vijeća uključit će se i centri za socijalnu skrb, Zavod za javno zdravstvo, psiholozi, pedagozi i drugi koji mogu pridonijeti prevenciji, rekao je gradonačelnik.

(Hina) xdsil yvkn

An unhandled error has occurred. Reload 🗙