FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Sirijski ustanici zauzeli mjesta blizu Golana

Autor: vkla
BEJRUT, 21. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Sirijski ustanici u posljednja su 24 sata zauzeli nekoliko mjesta nedaleko od Golanske visoravni koja se od 1967. nalazi pod izraelskom okupacijom, doznaje se u četvrtak iz više izvora.

Radi se o vojno osjetljivoj zoni te su zbog akcija sirijskih ustanika na Golanu porasle napetosti u tom području, ističe Reuters.

"Napadamo vladine položaje jer vojska granatira civile. Planiramo zauzeti još više gradova", rekao je Abu Essam Taseel iz pobunjeničke postrojbe "Mučenici Jarmuka".

I sirijska udruga za ljudska prava potvrdila je da su ustanici zauzeli nekoliko gradova u blizini Golana, kojeg je Izrael 1967. u Bliskoistočnom ratu osvojio, a potom i pripojio. Golanska visoravan je prije 1967. bila dio Sirije.

Ustanici su u srijedu zauzeli Kan Arnabeh, a potom i mjesta Mašati al-Kadar i Seritan Lahauan koja se nalaze u blizini linije prekida vatre. Sukobi između snaga predsjednika Bašara al-Asada i pobunjenika predstavljaju veliki problem za mirovne snage UN-a na Golanu (UNDOF).

(Hina) xvk ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙