FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Europske burze porasle nakon tri dana poniranja

Autor: neba
LONDON, 20. ožujka 2013. (Hina/Reuters) - Na europskim su burzama cijene dionica jutros porasle, nakon tri dana neprestanog pada, jer se ulagači nadaju rješenju financijskih problema Cipra, premda je jučer tamošnji parlament odbio prijedlog o oporezivanju depozita u bankama.

FTSEurofirst indeks 300 vodećih europskih dionica ojačao je do 9,30 sati 0,4 posto, na 1.200 bodova, nakon što je jučer skliznuo 0,4 posto.

Londonski FTSE, frankfurtski DAX i pariški CAC indeks bili su u 9,30 sati u plusu između 0,5 i 1 posto.

Premda je jučer ciparski parlament odbio prijedlog eurozone da uvede porez na štedne uloge u bankama, ulagači se nadaju da će se pronaći rješenje za problema te otočne države.

Nastavljaju se pregovori između ministara financija eurozone i Cipra, dok je Europska središnja banka poručila da je spremna osigurati likvidnost Cipru dok se ne postigne dogovor.

„Ponovno sam počeo kupovati, ali nisam još spreman kupovati dionice banaka. Oprezno sam optimističan po pitanju Cipra, no dok se ne pronađe rješenje, banke bi mogle ostati pod pritiskom“, kaže Ed Woolfitt, direktor trgovanja u tvrtki Galvan.

Na Tokijskoj se burzi zbog blagdana nije radilo.

(Hina) xneba ysbo

An unhandled error has occurred. Reload 🗙