FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zagrebački HNS traži drastično smanjenje komunalnog doprinosa za legalizaciju

Autor: dber
ZAGREB, 19. ožujka 2013. (Hina) - Uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine, Klub gradskih zastupnika HNS-a danas je izvijestio da je uputio amandman na izmjene i dopune odluke o komunalnom doprinosu kojim predlaže drastično smanjenje komunalnog doprinosa za legalizaciju nelegalno izgrađenih objekata.

Po tom bi prijedlogu, fizičkoj osobi koja podnese zahtjev za legalizaciju, jedinična vrijednosti komunalnog doprinosa iznosila jednu kunu po prostornom metru u četvrtoj zoni, u trećoj zoni dvije kune, u drugoj zoni tri kune, a u prvoj zoni četiri kune po metru prostornom građevine.

"Kako se radi o iznimno visokim iznosima koji se mjere u desecima tisuća kuna, smatramo prijeko potrebnim, ako želimo da postupak legalizacije uspješno bude obavljen, da se Grad Zagreb odrekne naplate komunalnog doprinosa u najvećoj mogućoj mjeri za sve nezakonito izgrađene zgrade", poručili su iz HNS-a.

Također napominju da je visina komunalnog doprinosa istaknuta kao osnovni i najveći problem u procesu legalizacije budući da zbog teške gospodarsko-socijalne situacije u zemlji i Zagrebu, većina sugrađana nema dovoljno financijskih sredstava koja bi im omogućila plaćanje takvog doprinosa.

"Građanima Zagreba treba omogućiti da bez visokih naknada i prepreka postavljenih od strane birokracije, legaliziraju svoje kuće, zgrade i gospodarske objekte. Na taj način zagrebačka Gradska skupština i gradonačelnik pokazali bi svoju razinu prepoznavanja složene situacije u društvu, te dali svoj doprinos da građani bez dodatnog troška legaliziraju svoje građevine", poručuju u priopćenju iz zagrebačkog HNS-a.

(Hina) pp/xbdj ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙