FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

HNS položio cvijeće kod bisti sestara Baković

Autor: dber
ZAGREB, 8. ožujka 2013. (Hina) - Povodom Međunarodnog dana žena, 8. ožujka, Ženska inicijativa Hrvatske narodne stranke i zagrebački HNS danas su položili cvijeće kod bisti sestara Baković u istoimenom prolazu u centru Zagreba što je za HNS kroz godine postao tradicionalni običaj.

Tom prigodom pohvalili su se da su od četiri HNS-ova ministra u aktualnoj Vladi - tri ministrice: Anka Mrak Taritaš, Andrea Zlatar Violić i Vesna Pusić.

"Čini mi se da dobro radimo svoj posao", kazala je ministrica graditeljstva i prostornog uređenja Anka Mrak Taritaš koja je došla podržati HNS-ovu inicijativu te svim ženama čestitala njihov dan i pozvala ih da onako kako vode svoja domaćinstva i tvrtke, participiraju i u politici.

Na pitanje novinara je li ženama teško u politici rekla je da jest, ali i da se dobro snalaze.

"Teško je, ali trudimo se u svojim resorima i dobro se snalazimo u politici. HNS na to može biti ponosan", kazala je Mrak Taritaš navodeći kako "žene i doma moraju više povući", odgovorne su i savjesne što se vidi u svim područjima u kojima djeluju. Žene u HNS-u su jednako uspješne i dominantne kao i muške kolege, dodala je.

Kratko se, na upit novinara, osvrnula i na nacrt Zakona o PDV-u po kojemu bi PDV za organizaciju koncerata porastao s 10 na 25 posto. "Upozoravali smo na problem u našem resoru, ali te opcije stupaju na snagu 1. siječnja 2015. i do tada će biti dovoljno vremena da se razmotre. Zajednički radimo analize i rezultati će pokazati što treba činiti", dodala je.

"Porezni namet je namet, ali bez analize, paušalne ocjene se na usudim dati", rekla je.

Predsjednik zagrebačkog HNS-a Dragan Kovačević kazao je da je Dan žena dan kada muškarci trebaju govoriti o ženama. Naglasio je kako HNS u praksi provodi ono što drugi žele - vidjeti žene kao ravnopravne čimbenike u društvu te ponovio da su ponosni na svoje ministrice. Obećao je da će broj žena na lokalnim izborima za Gradsku skupštinu biti iznad predviđenih zakonskih okvira.

(Hina) xbdj yrkor

An unhandled error has occurred. Reload 🗙