FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Mladež HDZ-a: Milanović ne zaslužuje biti premijer

Autor: gvla
ZAGREB, 17. ožujka 2013. (Hina) - Mladež HDZ-a reagirala je danas na jučerašnju izjavu premijera Zorana Milanovića ustvrdivši kako je predsjednik hrvatske vlade, uspoređujući Hrvatsku s Danskom i Finskom tvrdnjom da Finska nikada nije imala građanski rat povukao zlonamjernu paralelu, kojom je zadao neopravdani šamar i nanio uvredu svim hrvatskim braniteljima.

"Ne postoji nikakvo opravdanje za takav jedan šamar i uvredu svim hrvatskim braniteljima, spomenu na poginule hrvatske branitelje, obiteljima branitelja i svima koji su prolijevali krv da bi danas živjeli u slobodnoj Lijepoj našoj", stoji u priopćenju mladeži HDZ-a.

Milanović je time na najgori mogući način pokazao svoje neznanje i nesposobnost, te doveo u pitanje svoje znanje o povijesti države čiji je premijer, tvrdi se nadalje u priopćenju.

"Premijer ne priznaje važnost Domovinskog rata zbog kojeg je i on dobio priliku da jednog dana bude na čelu države koja je samostalna i suverena. Svakim danom pokazuje koliko ne zaslužuje da bude premijer Republike Hrvatske jer ne brani interese države, njenih građana i banalizira povijest koja je sveta svim Hrvatima", dodaje se.

Na subotnjoj sjednici Glavnog odbora SDP-a, predstavljajući koalicijsku listu za Europski parlament, premijer Milanović je, reagirajući na izjave pravašice Ruže Tomašić, kazao kako "Hrvatska nije Danska i Finska u kojoj se zna čuti da je Finska za Fince a svi ostali su gosti. Međutim, ta Finska nije imala građanski rat nikada i nije imala situaciju usporedivu s Hrvatskom nikada".

Time je izazvao burne reakcije oporbe i branitelja, koji su zatražili njegovu hitnu ispriku te čak i ostavku, smatrajući kako aludiranje da je Domovinski rat u Hrvatskoj bio građanski rat predstavlja grubu povredu istine. Premijer je naknadno demantirao takve interpretacije, ustvrdivši kako je riječ o namjernom rezanju njegovih izjava od strane medija te da je u nastavku obraćanja ustvrdio kako je Hrvatska danas drugačija od svih država Europe "čija je povijest u posljednjih 20 godina drugačija i koja u Europsku uniju ulazi kao jedina članica koja je imala razoran rat i agresiju".

Na njegove je izjave danas reagirala i udruga hrvatskih branitelja iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i dijaspore u BiH "Zavjet", uputivši otvoreno pismo Hrvatskom saboru i premijeru u kojemu od Sabora traži da se Milanovića zbog "neistine da se devedesetih godina prošlog stoljeća u Hrvatskoj i na Balkanu vodio građanski rat" razriješi premijerske dužnosti.

(Hina) xgvla ymć

An unhandled error has occurred. Reload 🗙