FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadnja sjednica karlovačkog Gradskog vijeća u ovom sazivu

Autor: vhor
KARLOVAC, 18. ožujka 2013. (Hina) - Gradsko vijeće Karlovca održalo je danas zadnju sjednicu prije novih lokalnih izbora, a aktualni sat protekao je u konstruktivnoj razmjeni kritika i pohvala u čemu su se podjednako suglasili vijećnici vladajućeg HDZ-a i oporbenog SDP-a, pobrajavši odrađene i neodrađene obećane projekte s izbornih letaka 2009.

Zajedno su stali i ispred vijećničkih klupa za posljednje fotografiranje u ovom sazivu.

Među malobrojnim pitanjima na aktualnom satu bilo je i o štetama uzrokovanih snijegom. Direktor Zalenila Stjepan Turković izvijestio je da je u protekla dva mjeseca u parkovima i drvoredima od težine snijega i vjetrova oštećeno 336 stabala, a za njihovo orezivanje i uklanjanje potrošeno je 156 tisuća kuna. Dodatni trošak bit će kupnja novih sadnica, rekao je.

Direktor Vodovoda i kanalizacije Ivica Mrzljak kazao je je kako je zbog velikih oborina i kopnjenja snijega bilo problema u odvodnji, no da je situacija ipak bila zadovoljavajuća. Morat će se zamijeniti oštećeni šahtovi, ali i početi gradnja novog sustava odvodnje. Uz investiciju od oko 20 milijuna kuna po prvi će se put graditi razdijelni sustav odvodnje, posebno za fekalne i za oborinske vode.

Gradonačelnik Karlovca Damir Jelić (HDZ) zahvalio je vijećnicima na konstruktivnoj suradnji, te se ispričao ako je nekad nekog iznervirao "širenjem svog kršćanskog svjetonazora".

"Nadam se da nisam bio preagresivan u tome da otvoreno svjedočim svoju vjeru, ali htio bih se ispričati svima vama i građanima Karlovca ako sam vas kada poticao do one mjere da vas činim nervoznima, no vjerujem da to nije išlo na teret objektivne pozicije gradonačelnika", rekao je.

Zamjenici gradonačelnika Marina Kolaković (HSS) i Dubravko Delić (nezavisni) zahvalili su se svima na suradnji, Delić je poželio da ubuduće vijećnici, direktori gradskih tvrtki i dužnosnici više pozornosti posvećuju kulturi grada.

Predsjednica Gradskog vijeća Nada Murganić (HDZ) ocijenila je da je u novijoj karlovačkoj povijesti ovaj saziv gradskog vijeća bio ponajbolji i ponajuspješniji.

(Hina) xvhor ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙