FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Optužni prijedlog protiv karlovačke Gradske toplane

Autor: vhor
KARLOVAC, 5. ožujka 2013. (Hina) - Zbog povrede Zakona o eneriji i Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom Državni inspektorat podnio je nadležnom prekršajnom sudu optužni prijedlog protiv karlovačke Gradske toplane,

Predstavku protiv Gradske toplane podnio je Domagoj Švegar, koordinator Građanskog pokreta "Neću usluge toplane", u kojoj osporava račun za grijanje za prosinac prošle godine.

U dopisu Državnog inspektorata, čiji je faksimil Švegar dostavio medijima piše, da je obavljenim inspekcijskim nadzorom utvrđeno da Gradska toplana kao opskrbljivač toplinskom energijom Švegaru na prestavku nije odgovorila u roku od osam dana.

Švegar navodi da je Državni inspektorat zbog kršenja velikog broja odredbi Zakona o energiji i Općih uvjeta za opskrbu toplinskom energijom, tijekom proteklih nekoliko mjeseci podigao čitav niz optužnih prijedloga protiv Gradske toplane.

Inače, dio korisnika bivše karlovačke Toplane, koja je zbog prezaduženosti otišla u stečaj, s novom toplanom nije htjela produžiti ugovorni odnos, te kao ni Švegar nikada nisu potpisali međusobni ugovor. Štoviše pisanim su zahtjevom odbili usluge, ali im računi i dalje stižu, oni na njih pišu prigovore i protiv Gradske toplane vode upravne sporove.

Pri tom se pozivaju na univerzalno pravo potrošača na izbor proizvoda i usluga, sukladno međunarodnim propisima UN-a i Europske unije, brojnim hrvatskim zakonima te sudskom praksom, kaže Švegar i naglašava da je u Hrvatskoj monopol zabranjen Ustavom.

(Hina) xvhor ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙