FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Brzi internet u ruralnim mjestima Karlovačke županije

Autor: vhor
KARLOVAC, 7. ožujka 2013. (Hina) - Uvođenje brzog interneta u ruralna mjesta Karlovačke županije pomaže tamošnjim poduzetnicima i puno znači u zaustavljanju iseljavanja stanovništva, rečeno je danas na predstavljanju završetka tog projekta u Karlovačkoj pivovari koja je lokalnoj akcijskoj grupi Lag Valiis Colapis, nostelju projekta donirala novac.

Na predstavljanju je bio načelnik općine Kamanje u kojoj je brzi internet uveden prošle jeseni i načelnik općine Žakanje u kojoj se ovih dana postavlja oprema za brzi internet.

Načelnik Kamanja Damir Mateljan (SDP) kazao je da takvi pomaci puno znače za zaustavljanje iseljavanja iz ionako slabo naseljenih ruralnih krajeva. Blagodati brzog interneta danas su već preduvjet normalnog života i preduvjet razvoju poduzetništva, naglasio je, a s tim se složio i direktor tvrtke "Uniweld strojev" Franjo Ferenac čija tvrtka u Kamanju zapošljava stotinu ljudi. Zbog loših komunikacija bilo je ozbiljnih razmišljanja da se tvrtka preseli u Zagreb ili Karlovac, kazao je.

Kao proizvođač preciznih strojeva i robotskih linija poslovnim partnerima nacrte smo putem interneta slali po čitave noći, a sada prođu u roku od jedne minute, kazao je Ferenac.

Istom se nadaju i u Općini Žakanje, kamo se upravo ovih dana postavlja oprema za brzi internet. Načelnik općine Nikola Sopčić (HDZ) zahvalio se Karlovačkoj pivovari na donaciji i kazao da je to dobar primjer društveno odgovorne tvrtke.

Voditelj ureda Lag Vallis Colapisa Milan Medić i Dalibor Bradica, vlasnik tvrtke Zonet koja projekt provodi, najavili su njegov nastavak tj. širenje na jug prema Draganiću, Rečici i Lasinji, te na zapad prema Ribniku i Netretiću, a u čemu očekuju financijsku podršku Karlovačke županije.

Predsjednik uprave Karlovačke pivovare Alexander Gerschbacher podsjetio je da pivovara kroz donacijski natječaj ''Zajedno za bolji Karlovac i Karlovačku županiju'' godišnje odvoji oko pola milijuna kuna za projekte civilnog društva. Lag Vallis Colapisu za projekt brzog interneta donirano je 50 tisuća kuna.

(Hina) xvhor ysšh

An unhandled error has occurred. Reload 🗙