FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak 18. ožujka

Autor: dvla
ZAGREB, 18. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak 18. ožujka.

ZAGREB - Hrvatski predsjednik Ivo Josipović govorit će na temu "Najnoviji trendovi u području regionalne sigurnosti i suradnje", na sastanku veleposlanika i vojnih izaslanika akreditiranih u Hrvatskoj, što ga u ponedjeljak organizira RACVIAC – Središte za sigurnosnu suradnju. Cilj sastanka je upoznati RACVIAC-ove članice i zemlje partnere sa sadašnjim statusom RACVIAC-a, trenutačnim izazovima i planovima za budućnost. RACVIAC je jedina međunarodna organizacija sa sjedištem u Hrvatskoj, a uspješno je 2011. završila višegodišnji proces transformacije u neovisnu, akademsku, neprofitnu organizaciju u regionalnom vlasništvu, s misijom jačanja sigurnosnog dijaloga i suradnje među zemljama jugoistočne Europe. (U 11 sati, doći do 10:45, Vojarna "Vitez Damir Martić", Stari Hrast 53, Rakitje)

BRUXELLES - Potpredsjednik vlade za unutarnju, vanjsku i europsku politiku Neven Mimica sastat će se s potpredsjednikom Europske komisije i povjerenikom za međuinstitucionalne odnose i administraciju Marošom Šefčovičem.

LJUBLJANA - Kandidati za ministre u novoj slovenskoj vladi Alenke Bratušek u ponedjeljak će početi s predstavljanjem pred parlamentarnim odborima. U ponedjeljak će se održati "saslušanja" kandidata za ministra obrazovanja, ministra kulture, ministra unutarnjih poslova i pravosuđa, a u utorak će se predstaviti ostali. Glasovanje o novoj vladi očekuje se na izvanrednoj sjednici parlamenta koja se očekuje u srijedu, a početak rada nove vlade do kraja tjedna.

BEOGRAD - Europski povjerenik za proširenje Štefan Fuele doputovat će u službeni posjet Beogradu.

BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel, francuski predsjednik Francois Hollande i predsjednik Europske komisije Jose Manuel Barroso sastat će se u Berlinu.

NIKOZIJA - Ciparski parlament trebao bi na izvanrednoj sjednici glasovati o uvođenju jednokratnog poreza na bankovnu štednju, u sklopu paketa pomoći Cipru vrijednom 10 milijarda eura koji su u Bruxellesu dogovorili EU i MMF. Dogovor je izazvao bijes ciparske javnosti i rezultirao je redovima štediša pred bankama koji žele iz njih povući svoje uloge.

Dežurni urednici:

Noć: Mario Vrandečić

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Darko Vlahović

Navečer: Ivo Lovrić

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xvm ysb

An unhandled error has occurred. Reload 🗙