FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za petak 8. ožujka

Autor: slek
ZAGREB, 8. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za petak, 8. ožujka.

ZAGREB - Peter Friedrich, ministar za Savezno vijeće, Europu i međunarodne poslove njemačke savezne zemlje Baden-Wuerttemberg, koji s izaslanstvom boravi u posjetu Hrvatskoj, sudjelovat će na sjednici Mješovite komisije Republike Hrvatske i Baden-Wuerttemberga, u svojstvu supredsjedatelja komisije. Supredsjedatelj s hrvatske strane je pomoćnik ministrice vanjskih i europskih poslova Hrvoje Marušić. Komisija će se u više radnih skupina baviti temama unutarnje sigurnosti, policije i pravosuđa, školstva, obrazovanja i znanosti, gospodarstva i turizma, kulture i partnerstva gradova, poljoprivrede i šumarstva te zaštite okoliša. Izjave za novinare ministra Friedricha i pomoćnika ministra Marušića predviđene su za 13 sati (Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, Trg N. Š. Zrinskog 7-8).

CARACAS - Državni ispraćaj venezuelanskog predsjednika Huga Chaveza (58), koji je umro je u utorak nakon dvogodišnje borbe s rakom. Chavezovo tijelo od srijede je izloženo u vojnoj akademiji u Caracasu kako bi mu svi koji to žele mogli odati posljednju počast. Do novih izbora, koji bi se po ustavu morali održati u roku od 30 dana, zemlju će voditi potpredsjednik Nicolas Maduro.

PRAG - Inauguracija novog češkog predsjednika Miloša Zemana koji je najavio da će dva mjeseca nakon inauguracije osnovati poseban fond za otplatu državnog duga te da će u njega svakoga mjeseca izdvajati trećinu svoje plaće, što je oko 2.200 eura, i pozvao je bogate Čehe da i oni učine isto. Zeman (68), bivši češki premijer, pobijedio je na predsjedničkim izborima u siječnju s više od 55 posto glasova. Novi je predsjednik prvi put u povijesti samostalne Češke izabran izravnim glasovanjem birača. Zeman je treći predsjednik od proglašenja neovisnosti Češke 1993. godine. Obojicu prethodnih predsjednika izabrao je parlament.

SVIJET - Međunarodni dan žena.

Dežurni:

Noć: Maša Taušan

Prijepodne: Domagoj Janković

Poslijepodne: Slavoljub Leko

Navečer: Srđan Baković

Tel: 385 1 4808 645

Fax: 385 1 4808 822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xkga ysl

An unhandled error has occurred. Reload 🗙