FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

BiH: Microsoft donirao ICMP-u software vrijedan 480.000 dolara

Autor: zkre
MOSTAR, 13. ožujka 2013. (Hina) - Microsoft BiH donirao je Međunarodnom povjerenstvu za nestale osobe (ICMP) software vrijedan 480.000 dolara koji će ovoj organizaciji pomoći u rasvjetljavanju sudbine velikog broja nestalih osoba širom svijeta, objavili su u srijedu mediji u BiH.

Microsoft putem svoje globalne inicijative "Neograničeni potencijal" već godinama pomaže ICMP-u u zadaći otkrivanja istine o sudbini osoba nestalih uslijed ratnih sukoba, kršenja ljudskih prava ili prirodnih katastrofa.

Direktorica Microsofta za BiH Lejla Zukić Krivdić izrazila je nadu da će darovani programi, napose Link server, biti posebno koristan ICMP-u za istodobnu komunikaciju velikog broja sudionika iz raznih dijelova svijeta te razmjenu podataka.

"Nadam se da će omogućiti kvalitetno komuniciranje i s udaljenim uredima ICMP-a i na taj način ostvariti značajne uštede", rekla je direktorica Microsofta za BiH.

Glava direktorica ICMP-a Kathryne Bomberger istaknula je da ovo povjerenstvo pruža pomoć vladama širom svijeta kako bi se nosili s problemom velikog broja nestalih.

"Ova donacija je nešto što spašava život. Osigurava nam razvijanje sustava praćenja podataka koji omogućava da na jednom mjestu imamo sve podatke, od prvih izlazaka na teren, ekshumacija, identifikacije, do davanja podataka o nestalim osobama", rekla je Bomberger.

ICMP je bio ili je još uvijek uključen u rješavanje sudbina osoba nestalih u ratovima, uslijed kršenja ljudskih prava i u prirodnim katastrofama u Bosni i Hercegovini, Srbiji, Hrvatskoj, Kosovu, Bivšoj Jugoslavenskoj Republici Makedoniji, Iraku, Kuvajtu, Libiji, Kolumbiji, Čileu, Filipinima, Tajlandu, Maldivima, Norveškoj, Južnoj Africi, Sjedinjenim Američkim Državama i Cipru.

ICMP je pomogao u znanstvenoj identifikaciji 17.000 nestalih osoba na Zapadnom Balkanu, od toga 14.100 u Bosni i Hercegovini.

(Hina) xzkre ybr

An unhandled error has occurred. Reload 🗙