FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

E.ON u 2012. ponovno u plusu

Autor: mpuk
BERLIN, 13. ožujka 2013. (Hina/AFP) - Najveći njemački dobavljač električne energije E.ON objavio je u srijedu da je u 2012. ponovo poslovao u plusu, ostvarivši neto dobit od 2,217 milijardi eura, nakon gubitka od 2,219 milijardi eura u godini ranije.

Temeljna neto dobit, koja uključuje i jednokratne stavke, skočila je za 67 posto, na 4,187 milijardi eura.

I operativna dobit, koja mjeri dobit prije kamata, poreza, deprecijacije i amortizacije (EBITDA), porasla je za 16 posto, na 10,786 milijardi eura. Prihodi su uvećani 17 posto, na 132,09 milijardi eura, objavio je E.ON u godišnjem izvještaju za 2012.

Izvršni direktor Johannes Teyssen ocijenio je rezultate "solidnima".

Među glavnim je razlozima povećanja temeljne dobiti bilo je značajno poboljšanje poslovanja s veleprodajom plina, nakon ponovnog pokretanja pregovora s proizvođačima o ugovorima o nabavi, kazao je.

U 2011. E.ON-ovi rezultati bili su pritisnuti jednokratnim stavkama povezanim s ubrzanim njemačkim napuštanjem nuklearne energije.

Pozitivni su faktori u 2012. bili prošireni proizvodni kapaciteti u Rusiji i mjere rezanja troškova a negativni su uključivali niže cijene i volumen prodaje u poslovima s električnom strujom, objavio je E.ON.

Za tekuću godinu u kompaniji očekuju EBITDA u rasponu od 9,2 do 9,8 milijardi eura. Za temeljnu neto dobit prognoziraju da će iznositi od 2,2 do 2,6 milijardi eura.

(Hina) xmpv ygple

An unhandled error has occurred. Reload 🗙