FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Leko s predsjednikom Azerbajdžana

Autor: kgab
ZAGREB, 11. ožujka 2013. (Hina) - Predsjednik Hrvatskoga sabora Josip Leko razgovarao je u ponedjeljak s azerbajdžanskim predsjednikom Ilhamom Alijevom, koji boravi u službenom posjetu Republici Hrvatskoj, priopćeno je iz Ureda predsjednika Sabora.

Predsjednik Sabora je istaknuo da dvije države imaju jako dobre političke odnose, ali da ekonomski odnosi nisu dovoljno razvijeni te je izrazio nadu da će i na tom području doći do napretka. Leko je izvijestio Alijeva da će na poziv predsjednika azerbajdžanskog parlamenta ove godine službeno posjetiti tu zemlju.

Alijev je rekao da je ovo njegov drugi posjet Hrvatskoj od 2005. godine, što svjedoči o snažnim političkim vezama dviju država te kako vjeruje da će doći i do snažnije ekonomske razmjene, posebno nakon potpisivanja šest međudržavnih ugovora tijekom njegovog posjeta Zagrebu.

Alijev je naglasio da je Azerbajdžan jedan od glavnih hrvatskih dobavljača nafte, a izrazio je želju da se Hrvatska uključi u projekt plinovoda kojim bi se povezali Azerbajdžan i Europska unija.

Leko i Alijev su se složili da je potrebno pronaći način kako bi se olakšao vizni režim državljanima Azerbajdžana, što bi se pozitivno odrazilo i na gospodarsku suradnju, navodi se u priopćenju.

(Hina) xpp/xkga ynab

An unhandled error has occurred. Reload 🗙