FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava događaja - svijet - za ponedjeljak, 11. ožujka

Autor: bcav
ZAGREB, 10. ožujka 2013. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje iz svijeta za ponedjeljak, 11. ožujka:

MOKRICE - Hrvatski premijer Zoran Milanović i slovenski Janez Janša potpisat će Memorandum o suglasnosti između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije kojim se pitanje Ljubljanske banke stavlja u okvir sukcesijskih pregovora, sudski sporovi hrvatskih banaka o prenesenoj štednji bit će stavljeni u mirovanje, a slovenska vlada odmah će u parlamentu pokrenuti postupak ratifikacije hrvatskog pristupnog ugovora. Milanović i Janša sastaju se u 9,00 sati u dvorcu Mokrice. Po završetku sastanka (9,50 sati) potpisat će memorandum, nakon čega su predviđene izjave za medije (10,00 sati).

ZAGREB - Predsjednik Azerbajdžana Ilham Alijev boravit će u službenom posjetu Hrvatskoj 11. i 12. ožujka na poziv hrvatskog predsjednika Ive Josipovića. Prvog dana posjeta u popodnevnim satima predsjednici Josipović i Alijev razgovarat će na zasebnom sastanku s hrvatskim gospodarstvenicima o intenziviranju ekonomskih odnosa. Predstavit će se hrvatske tvrtke koje su već uspješno etablirane u Azerbajdžanu kao i one koje se tek žele proširiti na to tržište. Predsjednik Alijev također će razgovarati s predsjednikom Hrvatskog sabora Josipom Lekom te premijerom Zoranom Milanovićem (9,30 sati ceremonija službenog dočeka, u 11 sati potpisivanje predsjedničke deklaracije i izjave za medije dvojice predsjednika, Ured Predsjednika, Pantovčak 241. Susret Alijeva i Leke u 11.30 sati, Hrvatski sabor, Trg Sv.Marka 6. Sastanak Alijeva i Milanovića u 13 sati u Banskim dvorima, Trg Sv.Marka 2. Nakon oba sastanka uslijedit će priopćenje). Tijekom posjeta Hrvatska i Azerbejdžan potpisat će šest međudržavnih ugovora iz područja gospodarstva, znanosti i tehnologije, zaštite okoliša, socijalne politike i turizma.

BRUXELLES - Prva potpredsjednica vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Vesna Pusić sudjeluje na sastanku ministara vanjskih poslova EU-a koji će biti posvećen, između ostaloga, stanju u Siriji. Šefica hrvatske diplomacije a sastat će se i povjerenicom za unutarnje poslove Cecilijom Malmstroem.

BRUXELLES - Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsjednik vlade Aleksandar Vučić sastat će se s visokom predstavnicom EU-a za vanjsku politiku Catherine Ashton kako bi pronašli rješenje za zastoj pregovora o osnivanju zajednice srpskih općina na Kosovu.

Dežurni urednici:

Noć: Đurđa Beraković

Prijepodne: Ivo Lovrić

Poslijepodne: Domagoj Janković

Navečer: Slavoljub Leko

Telefon: 00385 1 4808645

Telefax: 00385 1 4808822

E-mail: hina@hina.hr

(Hina) xbcav ydj

An unhandled error has occurred. Reload 🗙