FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

SKV: Hrvatska u 12,30 sati

Autor: dger
ZAGREB, 9. ožujka 2013. (Hina) - Pregled vijesti iz Hrvatske do 12,30 sati:

PULA - Ministar turizma Veljko Ostojić podnio je ostavku, a predsjedništvo Istarskog demokratskog sabora (IDS) na izvanrednoj sjednici koja je zakazana za danas poslijepodne u Puli trebala bi, po neslužbenim informacijama, raspravljati o izlasku te stranke iz vladajuće koalicije. Za danas poslijepodne, po završetku sjednice Predsjedništva IDS-a zakazana je izvanredna konferencija za novinare. Ta tema dolazi na dnevni red nakon što su mediji objavili da je Veljko Ostojić upoznat s detaljima kupoprodaje zemljišta u Balama čija je vrijednost višestruko porasla nakon urbanizacije, te da je njegova šogorica navodno u njegovoj nazočnosti, zemljište platila "na ruke" više nego što je prijavljeno Poreznoj upravi oštetivši tako državni proračun.

ZAGREB - Nakon razgovora s ministrom turizma Veljkom Ostojićem, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Zoran Milanović prihvatio je njegovu ostavku, priopćeno je iz Vlade. "Koalicija je postavila visoke etičke standarde za članove Vlade i od njih ne misli odstupiti. Očekujemo da IDS predloži novog kandidata za ministra turizma", kaže se u priopćenju.

ZAGREB - U pripremi za lokalne i europske izbore, HDZ je danas u košarkaškoj dvorani "Dražen Petrović" započeo motivacijski skup naziva "Sabor HDZ-a - izbori 2013.". Skup se održava pod sloganom "Novo vrijeme - nova snaga", a predstavljen je i novi logotip stranke. Uz predsjednika stranke Tomislava Karamarka, na skupu su članovi središnjih tijela, svi kandidati za predstojeće lokalne izbore i izbore za EU parlament, te svi predsjednici temeljnih ogranaka, općinskih, gradskih i županijskih odbora. Među gostima su predstavnici HSS-a, HSP-a Ante Starčević, Bloka Umirovljenici zajedno, HDZ-a 1990. i HDZ-a BiH, brojni veleposlanici, predstavnici civilnog društva, sportaši i kulturni djelatnici. Na početku skupa puštena je i videoporuka europarlamentarke Doris Pack, koja je HDZ-ovcima poručila kako se nada da će HDZ kao opozicija poticati novu vladu u ispunjenju obveza iz članstva Hrvatske u EU. "Nadam se da će novo vodstsvo stranke i Tomislav Karamarko imati podršku stranačkih prijatelja, jer samo tako složno možete vratiti povjerenje birača", poručila je Pack.

ZAGREB - Zagrebački Županijski sud odlučit će na ročištu zakazanom za 12,30 sati hoće li bivšoj urednici HTV-a Dijani Čuljak odrediti jednomjesečni istražni zatvor ili će joj omogućiti obranu sa slobode. Nakon ispitivanja u zagrebačkom Županijskom državnom odvjetništvu, kamo je osumnjičena dovedena jutros poslije 9 sati, tužiteljstvo je zatražilo da se Dijani Čuljak odredi istražni zatvor zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke u slučaju Core Media. Odluku će na ročištu zatvorenom za javnost donijeti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda. Dijana Čuljak uhićena je sinoć ispred svog doma u sjedištu Zagreba, zbog kaznenog djela sprječavanja dokazivanja, a nakon noći provedene u pritvorskoj jedinici dovedena je na ispitivanje u sjedište ŽDO-a na Selskoj cesti. Po riječima njezina odvjetnika Gordana Pregleja, Čuljak je u tužiteljstvu iznijela obranu, no detalje iskaza nije želio otkriti. Prema pisanju medija, Čuljak je nakon što je na nju proširena istraga u slučaju Core Media od nekoliko svjedoka tražila da promijene iskaze koji su za nju bili nepovoljni. Nakon uhićenja, Preglej je potvrdio da se navodno sprječavanje dokazivanja odnosi na aferu Core Media u kojoj je Dijana Čuljak s bivšim suprugom Vladimirom Šelebajem i još četiri osobe osumnjičena za neplaćanje 3,1 milijun kuna PDV-a te nezakonito izvlačenje više od 16 milijuna kuna iz tvrtki Core Media i Media Spot.

KARLOVAC - Sedamnaestogodišnjaku sa zadarskog područja, osumnjičenom za više kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta, određen je jednomjesečni istražni zatvor, doznaje se u karlovačkom Županijskom državnom odvjetništvu. "Pritvor je određen zbog opasnosti od ponavljanja djela i zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke tijekom dokaznih radnji. Budući da se predmet odnosi na gospićko područje mladić je u istražnom zatvoru u Gospiću, pa će po mjestu nadležnosti i svjedoci najvjerojatnije biti ispitani u Gospiću, gdje Županijsko državno odvjetništvo ima Stalnu službu", rekao je danas Hini Zdravko Car, zamjenik Županijske državne odvjetnice. Sudac istrage Mladen Kosijer, koji je jučer ispitao mladića, prihvatio je prijedlog karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva za određivanjem tridesetodnevnog istražnog zatvora protiv osumnjičenika, rekao je Car. Stariji maloljetnik (rođ. 1995.) osumnjičen je da je počinio više kaznenih djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta mlađeg od 15 godina. Mediji navode da je 17-godišnjak dvije godine seksualno zlostavljao svoju sada šest godina staru sestru.

(Hina) xdgk ydgk

An unhandled error has occurred. Reload 🗙